Marchewka pomarańczowa glazurowana
Glazurowana marchewka pomarańczowa to bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 71 kalorii. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 29 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz dziecko marchew, masło, sok pomarańczowy, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Marchew Szkliwiona Pomarańczowa, Marchewka Pomarańczowa Glazurowana, oraz Marchew Pomarańczowo-Glazurowana.
Instrukcje
Pokroić marchewkę i gotować we wrzącej wodzie przez 4-6 minut, aż będzie miękka, a następnie odcedzić. Masło roztopić na dużej patelni, dodać odsączoną marchewkę, a następnie smażyć na dużym ogniu przez 1 min.
Zalać sokiem pomarańczowym i gotować przez kolejne 2-3 min, bulgotać sos i mieszając dokładnie obtrzeć marchewkę. Na koniec wymieszać posiekaną natkę pietruszki i podawać.