Marchew & Beszamel Gratin
Marchew & beszamel Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 263 kalorie. Mieszanka oliwy z oliwek, masła, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Z Jajek Na Twardo W Sosie Beszamelowym, Gnocchi & Bacon zapiekanka z czosnkiem beszamel, oraz Szwajcarska zapiekanka z Chard z wegańskim beszamelem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średnim ogniu w dużym rondlu.
Dodać szalotkę, i gotować, mieszając, aż zmięknie, o trzech minutach. Wymieszać z mąką, i gotować, mieszając, przez około trzy minuty, aż gładkie i bulgotanie, ale nie rumiane.
Ubijaj mleko na raz i gotuj na wolnym ogniu, ciągle ubijając, aż mieszanina zacznie gęstnieć. Podgrzać na bardzo niskim poziomie i gotować na wolnym ogniu, często mieszając trzepaczką i skrobając dno i krawędzie patelni gumową łopatką, przez 10 minut, aż sos zgęstnieje i straci surowy smak mąki. Doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia odstawić.Przygotuj polewę. Roztopić masło w małej patelni saute ustawionej na średnim ogniu.
Dodać bułkę tartą panko i wymieszać. Nadal mieszając od czasu do czasu, aż bułka tarta będzie jasnobrązowa.
Zdjąć z ognia i wymieszać w 1 łyżeczce majeranku.Zrób zapiekankę. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Olej 2-quart gratin dish. Napełnij średni rondel wodą i zagotuj.
Dodaj 1 łyżeczkę soli, a następnie marchew. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować marchewki na wolnym ogniu 4 minut lub tak, aż po prostu miękkie.
Do beszamelu wymieszać ½ szklanki wody do gotowania, następnie odcedzić marchewkę.
Przenieś je do dużej miski. Wymieszać z pozostałym majerankiem, szczypiorkiem, solą i pieprzem do smaku, beszamelem i Gruyère.
Zeskrobać do naczynia do pieczenia.
Umieścić w piekarniku i piec 20 do 30 minut, aż góra jest lekko rumiane i zapiekanka jest bulgotanie.
Wyjąć z ognia, odstawić na 5 do 10 minut i podawać.