Manila Clam Chowder
Przepis Manila Clam Chowder jest gotowy w około 50 minut i jest zdecydowanie wielkim pescatarian opcja dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 19% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 702 kalorie, 10g białka, oraz 53g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Tylko nielicznym bardzo spodobała się ta zupa. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, ziemniaki, przyprawę do gotowania kraba i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 49%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Restauracje w pobliżu Stephanie Izard ' s Manila Clam and Sausage Linguine, Chowder Z Małży, oraz Mo ' s Clam Chowder podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać olej i masło, dodać seler i cebulę, podsmażając do przezroczystości.
Dodaj mąkę, aby zrobić zasmażkę.
Dodaj sok z małży i dobrze wymieszaj, aby zintegrować smaki. Zmniejszyć ciepło do niskiego, dodać śmietanę i powoli gotować na wolnym ogniu.
Dodać ziemniaki, i niech gotować, aż tylko przetarg widelec. Gdy ziemniaki zaczynają mięknąć, mieszaj małże i kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż małże staną się nieprzezroczyste, ale uważaj, aby nie rozgotować ziemniaków. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do wrzenia kraba, do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to świetny wybór dla małży. Maślane chardonnay jest idealne dla przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet to klasyczny wybór dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półsuche riesling może zrównoważyć ciepło. The Thousand Islands Winery Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Thousand Islands Winery Chardonnay
Beczka fermentowana w amerykańskim Dębie, to średnio mocne wino wykazuje aromaty masła i kokosa, a następnie ostre smaki jabłka i wanilii.