Manicotti z dwóch rodzajów mięsa w wolnowarze
Wolnowarowy Manicotti z Dwóch Mięs wymaga około 4 godzin i 45 minut od początku do końca. Za 3,33 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 7 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 38 g białka , 37 g tłuszczu i łącznie 650 kalorii . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga sosu spaghetti z kiełbasą i czosnkiem, mielonej gałki muszkatołowej, cebuli i pieczarek. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 68% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy to Faszerowane Olbrzymie Muszle Morskie Lub Manicotti , Zapiekany Manicotti Serowy i Szaszłyk na Dwa Sposoby .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż pieczarki, paprykę i cebulę na oleju, aż zmiękną.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Na tej samej patelni smaż wołowinę i kiełbasę na średnim ogniu, aż przestaną być różowe; odcedź. Dodaj mieszankę grzybową i sos spaghetti; odstaw.
W małej misce połącz ser ricotta, pietruszkę, 1/4 szklanki mozzarelli, 1/4 szklanki parmezanu, jajka i przyprawy. Napełnij surowe muszle manicotti.
Rozprowadź 2 i 1/4 szklanki sosu na dnie wolnowaru o pojemności 6 qt. Ułóż pięć nadziewanych muszelek manicotti na sosie; powtórz czynność dwa razy, umieszczając cztery muszelki na wierzchniej warstwie. Zalej resztą sosu.
Posyp pozostałym serem. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 4-5 godzin lub do momentu, aż makaron będzie miękki.