Mango-Mint Lobster Rolls
Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 11g białka, oraz 2G tłuszczu. Jeśli 3,82 zł za porcję spada w Twoim budżecie, Mango-Mint Lobster Rolls może być ogromny bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jędrne dojrzałe mango, okrągłe jadalne papierowe opakowania ryżowe, liście mięty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Schłodzony Homar Z Mango I Miętą, Letnie Roladki z sosem Mango Lime & Mint Dipping, oraz Jedzenie na Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 4-do 5-kwartowej patelni na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia około 2 litrów wody.
Dodać homara; gdy gotować wznawia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), o 10 protokół.
Odcedzić homara, następnie zanurzyć w lodowatej wodzie, aż ostygnie w dotyku, około 5 minut; ponownie odcedzić.
Tymczasem wyciąć pestkę i obrać z mango i wyrzucić; pokroić owoce na małe kawałki.
Pokrój ogórek wzdłuż na cienkie plasterki; ułóż plasterki i pokrój stos wzdłuż, aby uzyskać pałeczki o szerokości 3/8 cala.
Nożyczkami odetnij spodnią część skorupy homara od tylnej skorupy i podnieś. Wyciągnij ogon homara; Odrzuć skorupę. Jeśli żyła jest obecna, wyciągnąć i wyrzucić. Grubo posiekać mięso i włożyć do miski.
Dodaj mango, cebulę i miętę; delikatnie wymieszaj.
Uformuj 2 rolki naraz: zanurz 1 papier ryżowy w dużej misce z gorącą wodą z kranu, wyciągnij, krótko odcedzaj i połóż na blacie.
Odstawić, aż papier będzie miękki i giętki, około 30 sekund. Powtórz, aby zwilżyć kolejny papier ryżowy i położyć na blacie.
Pracując szybko, łyżka około 1/12 napełniania w środku każdego opakowania, pozostawiając 1 cal owijki nagi na obu końcach.
Ułóż 1/12 patyków ogórka równolegle do nadzienia, a na wierzchu 1/2 szklanki mieszanki sałatkowej.
Złóż 1-calowe końce każdego opakowania nad nadzieniem, a następnie, trzymając nadzienie na miejscu palcami, zawiń owijkę dokładnie wokół niego. Nacisnąć krawędzie owijarki, aby uszczelnić; jeśli krawędzie są zbyt suche, aby je przykleić, zwilżyć trochę gorącą wodą. Ustaw każdą rolkę, szew w dół, na talerzu i przykryj szczelnie folią.
Powtórz kroki od 4 do 6, aby napełnić Pozostałe papierowe opakowania ryżowe (w razie potrzeby wymień wodę w misce, aby utrzymać ciepło).
W przypadku robienia rolek do 3 godzin do przodu, schłodzić. Odkryć rolki i przeciąć każdy na pół po przekątnej; w razie potrzeby, stać rolki pionowo, cięte kończy się. Zanurzyć w sosie miętowo-limonkowym do jedzenia.