Mangalorean Baranina SOS

Mangalorean Baranina SOS
Mangalorean Baranina sos może być tylko sos szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 2 i kosztuje 5,91 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 847 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz golonki jagnięce, olej roślinny, nasiona maku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Mangalorean wołowina i boczek SOS, Gulasz Barani, oraz Curry Z Baraniny.

Instrukcje

1
Pocierać jagnięcinę na wszystkich powierzchniach pastą imbirowo-czosnkową i solą. Pozostawić do odpoczynku podczas tworzenia Masala pasty, lub do nocy w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
2
Aby zrobić Masala: rozgrzej żeliwną patelnię na dużym ogniu, aż do palenia. Zmniejszyć ciepło do średniego. dodaj cynamon, mak, chilis, kokos, kolendra, kminek i goździki. Gotować, mieszając i podrzucając stale, aż pachnące, o dwie minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Przenieść mieszaninę do miski i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Przełożyć do blendera, dodać cebulę i pulsować, dodając 1 szklankę wody w małych krokach, aż powstanie gładka pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Rozgrzać olej w rondlu o grubym dnie na średnim ogniu, aż się połysk. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i dodaj pastę masala. Gotować, ciągle mieszając, aż olej oddziela się, około 10 minut. Olej powinien na tym etapie przybrać czerwony kolor Masali. (Uważaj, aby stanąć z drogi, Masala pastes splutter.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodać kawałki jagnięciny i ziemniaki i mieszać, aż pokryte Masala pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
7
Dodać 2 szklanki wody, wymieszać do połączenia i lekko doprawić solą(rosół zmniejszy, więc nie należy go mieszać). Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć do nagiego gotowania na wolnym ogniu i gotować, pod przykryciem, aż jagnięcina będzie całkowicie miękka, około półtorej godziny. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(duża Tuba)(duża Tuba)
8
Dekoruj posypką limonki i liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
9
Podawać na gorąco z bochenkiem chleba lub białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn