Mang Tomas (Filipiński Sos Z Wątróbki Wieprzowej)

Mang Tomas (Filipiński Sos Z Wątróbki Wieprzowej)
Mang Tomas (Filipiński sos z wątróbki wieprzowej) jest bezmleczne SOS. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 133 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, ocet, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Adobo wieprzowe z sosem wątróbkowym, Jak gotować: Adobo wieprzowe z sosem wątrobowym, oraz Wieprzowina Patatim (Filipińsko-Chińska Duszona Noga Wieprzowa / Golonka).

Instrukcje

1
Umieścić wątrobę w worku robota kuchennego. Pulse aż posiekane na drobną pastę, zatrzymując się zeskrobać w dół boki miski w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dodać cebulę i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Dodać pastę z wątroby i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
6
Dodać ocet i cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z wodą i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w bułce tartej, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
SOS Puree blenderem zanurzeniowym lub przełożyć do zwykłego blendera i zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Pozostaw do ostygnięcia i podawaj lub przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia49
Rodzaje PotrawSos
Magazyn