Mang Tomas (Filipiński Sos Z Wątróbki Wieprzowej)
Mang Tomas (Filipiński sos z wątróbki wieprzowej) jest bezmleczne SOS. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 133 kalorie, 5G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz czosnek, ocet, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Adobo wieprzowe z sosem wątróbkowym, Jak gotować: Adobo wieprzowe z sosem wątrobowym, oraz Wieprzowina Patatim (Filipińsko-Chińska Duszona Noga Wieprzowa / Golonka).
Instrukcje
Umieścić wątrobę w worku robota kuchennego. Pulse aż posiekane na drobną pastę, zatrzymując się zeskrobać w dół boki miski w razie potrzeby.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Dodać cebulę i gotować, aż zmięknie, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać pastę z wątroby i wymieszać, aby połączyć.
Dodać ocet i cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z wodą i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w bułce tartej, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
SOS Puree blenderem zanurzeniowym lub przełożyć do zwykłego blendera i zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pozostaw do ostygnięcia i podawaj lub przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia.