Mandarynkowo-Imbirowe Caipirinhas
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje $1.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz mandarynki, imbir, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Koktajl Imbirowy Caipirinhas, Mandarynkowa Imbirowa Margarita, oraz Budyń Mandarynkowo-Imbirowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podziel mandarynki lub małe pomarańcze między 6 kubków.
Do każdej szklanki dodać 2 łyżeczki cukru i 1/2 łyżeczki startego obranego imbiru. Zmiażdżyć składniki w dnie szklanki za pomocą muddlera lub uchwytu drewnianej łyżki. Do każdego napoju dodajemy 2 łyżki soku mandarynkowego i 1/4 szklanki cachaa (brazylijskiego trunku z trzciny cukrowej) lub wódkę. Napełnij szklanki kostkami lodu, wymieszaj i podawaj.