Manchego i Krokiety z szynką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj krokietów Manchego i szynki. Ten przepis służy 40 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 75 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. Mieszanka bułki tartej, olej canolan, ser manchego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Krokiety Hiszpańskie, Croquetas de pollo, oraz Krokiety ziemniaczane z szafranem Alioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę i paprykę ugotować w oliwie z oliwek w rondlu na małym ogniu, mieszając, do miękkości, około 10 minut.
Dodać szynkę i gotować, mieszając, 10 więcej minut.
Dodać masło i niech stopić, następnie dodać wędzoną paprykę i mąkę i gotować, mieszając, o 5 protokół.
Ubij w 1 3/4 szklanki mleka i doprowadzić do duszenia. Gotować, mieszając, aż gruby, 5 do 7 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia i wymieszać w manchego aż do stopienia.
Żelatynę rozsypać na pozostałej 1/4 szklanki mleka w misce i odstawić, 5 minut.
Mieszankę żelatyny ubić na gładką masę, następnie wymieszać z mieszaniną sera.
Przenieść do płytkiego naczynia do pieczenia i przechowywać w lodówce do firmy, o 1 godzinę.
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Włóż mąkę do płytkiej miseczki. Ubić jajka w innej misce i umieścić bułkę tartą w trzeciej misce. Wyjąć około 1 łyżki mieszanki sera i uformować w kształt piłki nożnej. Zagotować w mące, następnie zanurzyć w jajkach i zwinąć w bułce tartej.
Przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia. Powtórz, aby zrobić około 40 krokietów. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do smażenia.
Ogrzać około 2 cali oleju rzepakowego w głębokiej patelni na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 360 stopni F. praca partiami, smażyć krokiety, aż złoty kolor, o 2 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych. Doprawić solą.