Mamy Kolache!
Need a wegetariańska przystawka? Mamy Kolache! może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 186 kalorii, 4G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać ciepłą wodę, wanilia, Serek i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis z Cookie Madness ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Kolache, Kiełbasa Kolache, oraz Ciasto Kolache dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w 1/2 szklanki ciepłej wody.
Posypać 1 łyżeczką cukru i odstawić do proof.In miska miksera stojącego wyposażona w przystawkę do łopatek, cukier śmietankowy i masło.
Dodać żółtka i sól i dobrze wymieszać.
Dodać rozpuszczone drożdże, 1 szklankę mąki i powoli wymieszać mikserem elektrycznym.
Dodać mleko i kontynuować dodawanie jak najwięcej pozostałej mąki albo łyżką lub mikserem na niskim. Ciasto powinno być umiarkowanie miękkie i ani lepkie, ani zbyt suche. Możesz użyć więcej mąki, możesz użyć mniej.Przymocuj hak do ciasta i zagniataj z hakiem do ciasta przez około 5 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie gładkie i elastyczne.Rub pustą miskę z masłem, umieścić ciasto w nim, przykryć i odstawić do podwojenia luzem, o 1 do 1 1/2 godziny.Ciasto rozwałkować i wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Uszczypnij porcje wielkości jajka i zwiń w kulkę za pomocą dłoni w ruchu okrężnym.Smar dwa lub trzy obramowane blachy do pieczenia.
Umieścić kawałki ciasta około 1 cal od siebie i szczotkować roztopionym masłem.Spryskaj kawałek plastikowej folii sprayem do gotowania, przykryj luźno i odstaw na godzinę.Podczas wyrośnięcia wymieszać składniki na polewę Posypka i nadzienie z serem śmietankowym.Zrób wgłębienie w każdej powstałej kuli i wypełnij nadzieniem.
Posypać polewą posypką i odstawić na 20 minut.
Piec w rozgrzanym piekarniku 425 stopni przez około 10-15 minut.
Posmaruj kolaches roztopionym masłem, gdy wychodzą z piekarnika.