Malinowe Ciasto Waniliowe
Need a deser wegetariański? Ciasto waniliowe z malinami może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. Ten przepis służy 16. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, jajka, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tort Weselny Malinowy Sznurowany, Ciasteczka kokosowo-malinowe, oraz Tort waniliowy z nadzieniem malinowym i bitą lukier z fasoli waniliowej {tort urodzinowy ośmiornicy} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. dno i boki tłuszczu 3 (9-calowe) okrągłe patelnie ciasto ze skróceniem; lekko mąki. W małej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną; odstawić.
W dużej misce, beat 1 1/2 szklanki masła i cukru granulowanego z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, skrobanie miski od czasu do czasu, aż puszyste. Na średniej prędkości, ubić w mieszaninie mąki, mleka, 1 1/2 łyżeczki wanilii i jajek do wymieszania. Beat 2 minuty dłużej.
Wlać równomiernie do patelni.
Piec 25 do 30 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić 10 minut; wyjąć z patelni do regałów chłodzących. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W średniej misce ubić 1 szklankę masła i cukru pudru na średniej prędkości, aż będzie gładka. Stopniowo ubijaj w likierze i 1/2 łyżeczki wanilii, aż będzie gładka i do smarowania.
Pokroić każde ciasto poziomo, aby 2 warstwy. (Zaznacz stronę ciasta wykałaczkami i pokrój długim, cienkim ząbkowanym nożem.)
Umieść 1 warstwę, pokroić bok do góry, na talerzu do serwowania; rozprowadzić z 1/3 szklanki dżemu malinowego w ciągu 1/4 cala krawędzi. Top z kolejną warstwą, wyciąć bok w dół; rozprowadzić 1/3 szklanki lukier. Powtórz z pozostałymi warstwami.
Bok i wierzch ciasta z pozostałym lukrem. Lukier rury na wierzchu ciasta w razie potrzeby.
Dekoruj liśćmi czekolady. Przechowywać luźno przykryte.