Malina i trawa cytrynowa drobiazg
Malina i trawa cytrynowa drobiazg może być tylko deser, którego szukasz. Za 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 9g białka, 52g tłuszczu i w sumie 757 kalorii. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów europejskiej żywności. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Jeśli masz pod ręką wódkę, cukier, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Spróbuj Malinowy Drobiazg, Malinowy Drobiazg, oraz Malinowy Drobiazg dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: średniej wielkości szklana miska na drobiazgi
Zrób Syrop z wody i 1 1/2 szklanki cukru, doprowadzając je do wrzenia w rondlu i gotując przez 5 minut. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj trawę cytrynową i pozwól jej parzyć przez około pół godziny.
Odcedź syrop do miarki, trzymając rondel z trawą cytrynową z 1 strony. Wyjmij około 1/2 do 3/4 szklanki syropu i włóż na patelnię z malinami. Doprowadź do wrzenia i pozwól mu lekko zgęstnieć, zacierając owoce, aby uzyskać konsystencję dżemu.
Pozwól mu trochę ostygnąć, a następnie zanurz biszkopty w mieszance malinowej i ułóż je na dnie miski.
Dodaj wódkę i około 1/2 szklanki syropu z trawy cytrynowej, w zależności od tego, ile wchłaniają biszkopty, a resztę zarezerwuj.
W międzyczasie, aby zrobić krem, podgrzej lekką śmietanę na patelni z syropem z trawą cytrynową, aż prawie się zagotuje, zdejmij ją z ognia i pozwól jej parzyć przez około 15 minut. Przecedzić do miski.
Ubij żółtka i pozostałe 1/4 szklanki cukru razem i wlej do śmietany w misce. Następnie ponownie ubij i włóż krem z powrotem na ciepło na oczyszczonej patelni. Mieszaj, aż krem zgęstnieje, a następnie polej go drobnymi gąbkami.
Ubij gęstą śmietanę, aż będzie gęsta, ale nie sztywna, i przykryj warstwę kremu. Użyj około 1 szklanki pozostałego syropu cukrowego, aby zrobić karmel, podgrzewając go w rondlu, aż stanie się złotobrązowy.
Skrop karmelizowanym syropem cukrowym warstwę kremu do dekoracji.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Drobiazg działa naprawdę dobrze z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.