Malezyjski Rosół Z Makaronem Przepis

Malezyjski Rosół Z Makaronem Przepis
Malezyjski rosół z makaronem przepis może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 944 kalorie, 55g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na $5.19 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 30 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz koszerną sól, imbir, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Przynoszona jest przez parną kuchnię. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest niesamowite. Przepis Na Zupę Z Makaronem, Prosty Przepis Na Zupę Z Makaronem, oraz Przepis Na Zupę Z Makaronem Z Piernika są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
DO ZUPY I KURCZAKA
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
1
Płukanego kurczaka umieścić w 2-galonowym garnku (8 L.), z wystarczającą ilością wody do pokrycia. Doprowadzić do energicznego wrzenia; obniżyć, aby gotować na wolnym ogniu. Odtłuścić pianę i zanieczyszczenia; dusić 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Zdjąć garnek z ognia, przykryć szczelnie i pozostawić w temperaturze pokojowej na 45 minut (termometr natychmiastowy powinien odczytywać 74° / 74 C w najgrubszej części kurczaka).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Ostrożnie podnieś kurczaka z kłusowniczego płynu i zanurz się w dużym pojemniku/garnku/misce z lodowatą wodą. Pozostawić w wodzie na 15 minut, aby zatrzymać gotowanie i ujędrnić mięso. Używając rąk, ściągnij skórę i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Wyciągnij mięso z piersi i ud do 1/4 do 1/2 cala (.6 do 1,3 cm.) grube paski, przenieść do zakrytego pojemnika i zarezerwować w temperaturze pokojowej(będziesz miał więcej niż potrzeba do przepisu).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Połącz kości, uda i płyn do kłusowania z powrotem w garnku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dodaj imbir, cebulę, czosnek, ziarna pieprzu i sól; gotuj na wolnym ogniu przez godzinę, aby zrobić bulion. Odcedzić przez drobne sito z siatki drucianej. Smak i dobrze doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
DO ZUPY PRZYBIERA
Składniki, których będziesz potrzebować
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
8
Makaron moczyć w letniej wodzie 10 minut, odcedzić; obierać na poszczególne pasma. Krewetki kłusować w bulionie z kurczaka aż tylko gotowane; obrać, devein i połówki wzdłuż. Blanszować całe pęczki choy sum we wrzącej wodzie; przenieść do miski z lodowatą wodą na 30 sekund, wycisnąć do sucha i pokroić na 2-3-calowe kawałki (5-7 cm.).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Choy SumChoy Sum
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
DO SOSU SOJOWEGO CHILI
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
10
Połącz sos sojowy, olej sezamowy i chili, mieszankę łyżki w indywidualne miseczki dla każdej osoby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
MONTAŻ MISEK DO ZUPY Z MAKARONEM MALEZYJSKIM
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z MakaronemRosół Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Doprowadzić do wrzenia przyprawiony bulion. Przygotuj wszystkie składniki i przygotuj garnek z gotującą się wodą, aby odgrzać makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
13
Podgrzej makaron we wrzącej wodzie przez 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
14
Odcedzić i rozprowadzić do 4 do 6 azjatyckich misek na zupę. Makaron z mięsem z kurczaka, krewetkami i choy sum. Chochla około 1 1/2 do 2 szklanki bulionu do każdej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (okKawałki Piersi Z Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok
Choy SumChoy Sum
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
15
Posypać szalotki; podawać z małymi daniami z sosem chili-sojowym. Sos ten służy do zanurzania subtelnie aromatyzowanego kurczaka, ale można go również dodać do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Albarino, Unoaked Chardonnay

Sauvignon Blanc, Albarino i Unoaked Chardonnay to świetny wybór do zupy z makaronem z kurczaka. Unoaked lub lekko oaked chardonnay działa dobrze ze standardową zupą z makaronem drobiowym. Jeśli masz bardzo herby rosół, spróbuj Sauvignon Blanc. Jeśli dodajesz cytrynę, wybierz Albariño. Pierre Riffault Sancerre z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Pierre Riffault Sancerre
Pierre Riffault Sancerre
Mieszanka: 100% Sauvignon Blanc
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn