Malai Kulfi Ice Pops
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 83 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Mieszanka skrobi kukurydzianej, nici szafranowe, prażone, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kulfi Ice Pops, Cold Brew Coffee Latte Ice Pops, oraz kulfi falooda, jak zrobić kulfi falooda dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw sitko o drobnej siatce na średniej żaroodpornej misce; odstaw na bok.
Całe mleko i mleko skondensowane umieścić w średnim rondlu na średnim ogniu i gotować, często ubijając, aż mieszanina zacznie parować, ale nie dojdzie do wrzenia, około 7 minut.Tymczasem połączyć skrobię kukurydzianą i wody w małej misce i mieszać aż włączone i skrobia kukurydziana rozpuszcza.Gdy mieszanina mleka jest gotowa, ubić mieszankę skrobi kukurydzianej. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając łyżką lub gumową szpatułką, aż zgęstnieje, o 15 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i ubić kardamon i szafran.
Wlać mieszaninę przez sitko i wyrzucić zawartość Sitka. Wymieszać z pistacjami, a następnie wypełnić formy pop do połowy z mieszaniną. Zamrozić do prawie stałej, około 2 godzin. Nacisnąć arkusz folii bezpośrednio na powierzchnię pozostałej mieszaniny kulfi, aby zapobiec tworzeniu się skóry, i przechowywać w lodówce, gdy pops są w zamrażarce.Po 2 godzinach wyjmij pozostałą mieszaninę kulfi z lodówki i wymieszaj, aby ponownie uformować pistacje.
Wyjmij formy z zamrażarki i podziel między nimi resztę mieszanki. Włożyć patyczki i zamrozić do uzyskania stałej masy, co najmniej 6 godzin.