Malai Kulfi Ice Pops

Malai Kulfi Ice Pops
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 83 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 9g białka, oraz 9g tłuszczu. Mieszanka skrobi kukurydzianej, nici szafranowe, prażone, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kulfi Ice Pops, Cold Brew Coffee Latte Ice Pops, oraz kulfi falooda, jak zrobić kulfi falooda dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ustaw sitko o drobnej siatce na średniej żaroodpornej misce; odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Całe mleko i mleko skondensowane umieścić w średnim rondlu na średnim ogniu i gotować, często ubijając, aż mieszanina zacznie parować, ale nie dojdzie do wrzenia, około 7 minut.Tymczasem połączyć skrobię kukurydzianą i wody w małej misce i mieszać aż włączone i skrobia kukurydziana rozpuszcza.Gdy mieszanina mleka jest gotowa, ubić mieszankę skrobi kukurydzianej. Zmniejszyć ogień do średnio niskiego i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając łyżką lub gumową szpatułką, aż zgęstnieje, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane SłodzoneMleko Skondensowane Słodzone
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MlekoMleko
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzpatułkaSzpatułka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Zdjąć patelnię z ognia i ubić kardamon i szafran.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
4
Wlać mieszaninę przez sitko i wyrzucić zawartość Sitka. Wymieszać z pistacjami, a następnie wypełnić formy pop do połowy z mieszaniną. Zamrozić do prawie stałej, około 2 godzin. Nacisnąć arkusz folii bezpośrednio na powierzchnię pozostałej mieszaniny kulfi, aby zapobiec tworzeniu się skóry, i przechowywać w lodówce, gdy pops są w zamrażarce.Po 2 godzinach wyjmij pozostałą mieszaninę kulfi z lodówki i wymieszaj, aby ponownie uformować pistacje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SitoSito
5
Wyjmij formy z zamrażarki i podziel między nimi resztę mieszanki. Włożyć patyczki i zamrozić do uzyskania stałej masy, co najmniej 6 godzin.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia38
Magazyn