Makrela pieczona na patelni ze słodkimi ziemniakami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makreli z patelnią ze słodkimi ziemniakami. Na 10,86 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 143g białka, 82g tłuszczu, oraz w sumie 1575 kalorii. Ten przepis służy 1. 13 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka filetów z makreli, szalotki, słodkie ziemniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać słodkie ziemniaki, można śledzić to danie główne z Placki Deserowe Ze Słodkich Ziemniaków jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona Makrela Z Ziemniakami I Żółtym Kabaczkiem, Makrela Wędzona, Jarmuż I Młode Ziemniaki, oraz Pieczone W Piekarniku Pikantno-Słodkie Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść kliny słodkich ziemniaków na obramowanej blasze do pieczenia; mżawka 1 łyżka. olej się skończył. Doprawić togarashi i solą. Pieczeń, obracając od czasu do czasu, aż rumiane i gotowane przez, o 30 protokół. Tymczasem ciepło pozostało 1 łyżeczka. olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Filety z makreli doprawiamy solą i pieprzem.
Umieść na patelni skórkę w dół, za pomocą szpatułki, aby delikatnie przycisnąć filety, aby skóra miała kontakt z patelnią i gotować przez 3 minuty. Ułóż szalotki wokół ryby i gotować, aż skóra jest bardzo chrupiące i mięso jest prawie gotowane przez, 34 minut dłużej. Obróć rybę i gotuj, aż mięso będzie nieprzejrzyste i całkowicie ugotowane, o 3060 sekund dłużej. Prażone słodkie ziemniaki podzielić między talerze.
Podawać rybę na słodkich ziemniakach i udekorować szalotki. Wyciśnij sok z cytryny.
Podawać z sałatką lub brązowym ryżem, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.