Makrela Gravlax z pieczonym Puree z czerwonej papryki

Makrela Gravlax z pieczonym Puree z czerwonej papryki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj makreli Gravlax z pieczonym Puree z czerwonej papryki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ocet balsamiczny, filety z makreli, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj River Cottage ' s Gravad Max (makrela Gravlax), Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Poprowadź palce wzdłuż ciała filetów; usuń wszelkie kości szpilki za pomocą pary pęsety kuchennej. Obróć filety; nacinaj skórę, wykonując 4 (1-calowe) poprzeczne cięcia w każdym filecie ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Sól i cukier połączyć w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Posypać 1 łyżka mieszaniny soli na stronie skóry każdego filetu; odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
4
Ułóż połowę gałązek kolendry w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali. Ułóż filety w jednej warstwie, od strony skóry w dół, na górze kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Pozostałą mieszaninę soli rozprowadzić na miąższu filetów; na wierzch równomiernie z szalotkami i pozostałymi gałązkami kolendry. Przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
SzalotkaSzalotka
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
SólSól
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Umieść żeliwną patelnię lub inny ciężki przedmiot na filetach, aby je zważyć; przechowywać w lodówce 24 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Usuń patelnię; odstawić. Odkryć filety; spuścić wszelkie nagromadzone ciecze. Ostrożnie obrócić filety; przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
8
Umieść patelnię lub ciężki przedmiot na filetach; przechowywać w lodówce 24 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
10
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
NasionaNasiona
11
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Broil 12 minut lub do poczernienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Umieścić w papierowej torbie; złożyć, aby szczelnie zamknąć.
13
Odstawić na 10 minut. Obierz.
14
Połączyć paprykę, 2 łyżki liści kolendry i ocet w robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
PaprykaPapryka
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
15
Wyjmij patelnię z filetów; wyrzuć plastikową folię. Zeskrobać i wyrzucić kolendrę i mieszaninę soli; wyrzucić płyn. Za pomocą ostrego noża usuń skórę z filetów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
SólSól
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
NóżNóż
16
Pokroić filety w plasterki 1/16 cala.
17
Podawać z puree z papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn