Make-Ahead Smoky Chipotle Chicken Chili

Make-Ahead Smoky Chipotle Chicken Chili
Przepis Make - Ahead Smoky Chipotle Chicken Chili jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na $8.0 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 124g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 1576 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz & pikantny sos barbecue, paprykę, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Smoky Chipotle Chocolate Chicken Chili, Smoky spicy red soczewica (make-ahead ), oraz Make Ahead Chipotle Śniadanie Zapiekanka Wakacje Brunch Party dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować i wymieszać pierwsze 3 składniki w dużej patelni nonstick na dużym ogniu 8 do 10 min. albo dopóki kurczak nie skończy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj pomidory, fasola, zielona papryka, sos barbecue, Chili w proszku i chipotle chile pieprz w proszku; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia; dusić na średnim ogniu 25 min., mieszając od czasu do czasu. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
3
Łyżka chili do pojemnika zamrażarki; zamrozić do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
4
Rozmrozić chili w lodówce przez noc. Gotową do podania zagotować w rondlu, następnie dusić na średnim ogniu 10-15 min. lub aż do ogrzania, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj kolendrę tuż przed podaniem. Top z serem i zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Sangre de Toro Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Sangre de Toro Cava
Sangre de Toro Cava
Bladożółty z drobnym i trwałym perlażem. Intensywne. Aromaty kwiatowe i świeże owoce w doskonałej harmonii z nutami cytrusowymi i anyżowymi. Kremowe bąbelki, soczyste i świeże.Doskonały jako aperitif lub w połączeniu z rybami i owocami morza.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn