Make-Ahead Ooey-lepkie lepkie bułki mogą być tylko chlebem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 187 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli odparowałeś chude mleko, syrop kukurydziany, pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ooey-Lepkie Bułeczki Cynamonowe, Lepkie, Ooey, Lepkie Rolki Cynamonowe Paleo, oraz Ooey Lepki Dip Pizza.
Instrukcje
1
Rozpuścić drożdże i 1 łyżeczkę granulowanego cukru w 1/4 szklanki ciepłej wody w małej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Mąka Uniwersalna
Woda
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miarka
Nóż
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść 3 3/4 szklanki mąki, 1/4 szklanki cukru granulowanego, gałki muszkatołowej i soli w robocie kuchennym; Puls 2 razy lub do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Gałka Muszkatołowa
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Połącz 2/3 szklanki mleka, 1/4 szklanki wody i jajko. Z włączonym procesorem powoli dodawać mieszaninę mleka i mieszaninę drożdży przez rynnę spożywczą; procesować, aż ciasto utworzy kulkę. Przetworzyć przez dodatkową minutę. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagniatać do uzyskania gładkiej i elastycznej powierzchni (około 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylgnęło do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Woda
Drożdże
Mleko
Jajko
4
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Połącz 1/3 szklanki mleka, 1 szklanka brązowego cukru, syrop kukurydziany i margarynę w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Syrop Kukurydziany
Margaryna
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Zdjąć z ognia. Podziel orzechy pekan równomiernie pomiędzy 2 (9-calowe) okrągłe patelnie na ciasto pokryte sprayem do gotowania. Na wierzch każdej z nich wymieszać połowę brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Brązowy Cukier
Orzeszki Pekan
7
Punch ciasto w dół; odstawić na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Punch
8
Zwiń w prostokąt o wymiarach 24 x 10 cali na lekko posypanej mąką powierzchni; pokryj całą powierzchnię ciasta sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ciasto
Rolka
9
Połącz 1/4 szklanki brązowego cukru i cynamonu w małej misce; posypać równomiernie ciasto. Zaczynając od długiego boku, zwiń galaretkę; szczypta szwu do uszczelnienia (nie uszczelniaj końców rolki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Cynamon
Ciasto
Galaretka
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Wytnij rolkę na 24 (1-calowe) plastry, używając sznurka lub nici dentystycznej. Ułóż 12 plastrów, pokrój boki w górę, w każdej patelni. Przykryć plastikową folią pokrytą sprayem do gotowania i odstawić do lodówki 8 do 24 godzin lub do podwojenia rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Rolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia
11
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Piecz bułki w temperaturze 375 przez 23 minuty. Uruchom nóż wokół zewnętrznych krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Nóż
13
Umieść talerz do góry nogami na patelni; Odwróć na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
W misce wymieszać mieszaninę drożdży, 3 szklanki mąki, cukier granulowany, gałkę muszkatołową i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Gałka Muszkatołowa
Mąka Uniwersalna
Drożdże
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj 2/3 szklanki mleka, 1/4 szklanki wody i jajka. Beat ze średnią prędkością miksera do wymieszania. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagniatać do uzyskania gładkiej i elastycznej powierzchni (około 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylgnęło do rąk. Przejdź do kroku