Makaron ze szpinakiem, gałką muszkatołową i krewetkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać makaron ze szpinakiem, gałka muszkatołowa, i krewetki spróbować. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 34g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 3,53 zł za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać 3 mniej tłuszczu serek, vidalia, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cannelloni ze szpinakiem i gałką muszkatołową, Zwiędły szpinak z masłem gałki muszkatołowej, oraz Szpinak pieprzowy z kremem z gałki muszkatołowej.
Instrukcje
Przygotować makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, z pominięciem soli i tłuszczu.
Dobrze spuścić; wrócić do patelni. Wymieszać ze szpinakiem; wrzucić dobrze, aż szpinak zwiędnie.
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Posypać 1/4 sól łyżeczka; saut 2 minut lub aż krewetki są zrobione.
Wyjąć krewetki z patelni; odstawić. Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 10 minut lub do miękkości, często mieszając.
Wymieszać z bulionem, wermutem i skórką. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować 8 minut lub aż mieszanina zacznie gęstnieć. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać ser; mieszać aż do dobrze wymieszanego. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli, gałki muszkatołowej i pieprzu; zdjąć z ognia.
Dodaj mieszankę krewetek i cebuli do mieszanki makaronu; wrzucić do połączenia.