Makaron ze szpinakiem, gałką muszkatołową i krewetkami

Makaron ze szpinakiem, gałką muszkatołową i krewetkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać makaron ze szpinakiem, gałka muszkatołowa, i krewetki spróbować. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 34g białka, oraz 9g tłuszczu. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 3,53 zł za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać 3 mniej tłuszczu serek, vidalia, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Cannelloni ze szpinakiem i gałką muszkatołową, Zwiędły szpinak z masłem gałki muszkatołowej, oraz Szpinak pieprzowy z kremem z gałki muszkatołowej.

Instrukcje

1
Przygotować makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, z pominięciem soli i tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SólSól
2
Dobrze spuścić; wrócić do patelni. Wymieszać ze szpinakiem; wrzucić dobrze, aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
5
Posypać 1/4 sól łyżeczka; saut 2 minut lub aż krewetki są zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
SólSól
6
Wyjąć krewetki z patelni; odstawić. Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj cebulę; gotować 10 minut lub do miękkości, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
8
Wymieszać z bulionem, wermutem i skórką. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować 8 minut lub aż mieszanina zacznie gęstnieć. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
WermutWermut
BulionBulion
WołowinaWołowina
9
Dodać ser; mieszać aż do dobrze wymieszanego. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli, gałki muszkatołowej i pieprzu; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
SólSól
10
Dodaj mieszankę krewetek i cebuli do mieszanki makaronu; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
CebulaCebula
MakaronyMakarony

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn