Makaron ze szparagami i pesto pistacjowym
Makaron ze szparagami i pesto pistacjowym może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka, 32 g tłuszczu i łącznie 821 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,97 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką parmigiano-reggiano w formie pasty, evoo i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 89%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Makaron ze szparagami i pesto pistacjowym, Smażone karczochy cytrynowe ze szparagami Makaron z pesto pistacjowym i Dzisiejszy obiad: Pesto ze szparagów pistacjowych w Linguine.
Instrukcje
Odetnij twarde końcówki szparagów. Przechowuj połowę włóczni w pozycji pionowej w szklance napełnionej do połowy wodą, aby zachować świeżość przez kilka dni lub do czasu podania. Pozostałe szparagi posiekaj i włóż do robota kuchennego.
Dodać miętę, pietruszkę, estragon, ser, pistacje, czosnek i sok z limonki.
Dodaj EVOO, wlewając, licząc do 6 (1/3 do 1/2 szklanki). Doprawić solą i pieprzem. Pulsuj, aż pesto się połączy.
Umieścić w małym pojemniku i przechowywać w lodówce, jeśli nie zostanie użyty od razu.
Przed podaniem doprowadź pesto do temperatury pokojowej i umieść je w dużej, płytkiej misce. Pokrój zarezerwowane szparagi pod kątem na kawałki o wielkości 1 1/2 cala.
W dużym garnku zagotuj wodę na makaron i dopraw solą. Gotuj makaron przez 5 minut, następnie dodaj groszek i posiekane szparagi i gotuj jeszcze 2–3 minuty. Odlej 1 szklankę wody z gotowania i dodaj ją do miski, aby rozrzedzić pesto.
Odcedź makaron, groszek i szparagi i dodaj do miski. Mieszaj 1 do 2 minut, aby połączyć. Dopraw solą i pieprzem i udekoruj startym serem.
Uwaga kucharza: Pesto można przechowywać w lodówce do 5 dni.