Makaron z warzywami w sosie tahini i jogurtem
Need a danie główne Wegetariańskie? Makaron z warzywami w sosie tahini i jogurt może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 454 kalorie, 14g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.06 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, szeroki makaron jajeczny, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Makaron ryżowy z sosem Tahini i mieszanymi warzywami, Falafel z jogurtowym sosem Tahini, oraz Pitas z indyka w sosie tahini-jogurt.
Instrukcje
Makaron gotować w dużym garnku z wrzącą wodą, aż al dente.
W międzyczasie wymieszaj razem tahini, sok z cytryny i wodę, aż będzie gładka.
Dodaj czosnek, jogurt i sos pieprzowy.
Na średniej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Podsmażyć czerwoną paprykę i cukinię w oleju przez 2 do 3 minut, lub do miękkości.
Dodać sos tahini i podgrzać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nie gotuj ani nie rozgotowuj: ten sos łatwo się zsiada. Makaron wrzucić z sosem.