Makaron z sosem z małży
Makaron z sosem małży może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 842 kalorie. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 38 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka brokułów, oregano, ciężkiej śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Spróbuj Makaron z sosem z małży, Sos z białych Małży z makaronem, oraz Makaron z sosem z białych Małży dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu, gotować grzyby i paprykę w 2 łyżki masła do miękkości.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić. Brokuły parowe w durszlaku nad wodą z makaronu lub w parowarze, aż do jasnozielonego, 5 do 10 minut.
Wrzucić ugotowany makaron z 1/4 szklanki masła, parmezan, oregano, pietruszka, czosnek w proszku i czarny pieprz. Przykryć i odstawić do ogrzania.
W średnim rondlu na średnim ogniu roztopić 1/2 szklanki masła. Wsypać mąkę na raz i ubijać, aż będzie gładka.
Ubić śmietanę i bulion z kurczaka po trochu i gotować, aż mieszanina zgęstnieje. Wymieszać z małżami i brokułami, grzybami i papryką.
Rozgrzać i wrzucić z makaronem.