Makaron z przegrzebkami i cytryną
Makaron z przegrzebkami i cytryną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.51 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 506 kalorii, 26g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, przegrzebki, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makaron cytrynowo-Ricotta z zapiekanymi przegrzebkami, Zapiekane przegrzebki z makaronem cytrynowym, oraz Makaron z Pesto i przegrzebkami.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić do wrzenia wody 4 quarts.
Dodaj penne i gotować, mieszając od czasu do czasu, do miękkości do ugryzienia, 10 do 12 protokół.
Tymczasem na patelni 10 - do 12-calowej (o bokach co najmniej 2 cale. wysoki) na średnim ogniu, mieszać cebulę i czosnek w oliwie z oliwek, aż kuleje, 3 do 5 minut.
Dodaj skórkę z cytryny, sok z cytryny, masło, i przegrzebki do patelni z cebulą. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż przegrzebki są nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w centrum (wyciąć do testu), o 6 protokół.
Dodać makaron i bazylia do mieszaniny przegrzebek i mieszać aż do ogrzania przez.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Wlać do szerokiej, płytkiej miski, aby służyć.