Makaron z groszkiem, śmietaną, pietruszką i miętą
Makaron z groszkiem, śmietaną, pietruszką i miętą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 21g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka parmezanu plus dodatkowe, mięta, pietruszka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makaron Z Groszkiem, Śmietaną, Pietruszką I Miętą, Makaron Z Prosciutto, Groszkiem, Miętą I Śmietaną, oraz Letni makaron z groszkiem i miętą.
Instrukcje
Gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając.
Odcedzić, zastrzegając 1/2 szklanki płynu do gotowania makaronu. Powrót makaron do garnka.
Tymczasem, doprowadzić krem na wolnym ogniu na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać groszek i dusić tylko do ogrzania przez, 1 do 2 protokół.
Dodać 2 1/4 szklanki sera i mieszać, aż stopi się i sos lekko zgęstnieje, o 1 minutę. Wymieszać z miętą i 1/4 szklanki natki pietruszki.
Wlać sos na makaron i wrzucić do herbu, dodając płyn do gotowania makaronu przez łyżki stołowe, jeśli suche. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Posypać pozostałą pietruszką.
Podawać, przekazując dodatkowy parmezan obok.
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 529,41; % kalorii z tłuszczu 40,9; tłuszcz (G) 24,08; tłuszcz nasycony (G) 13,32; Cholesterol (mg) 73,45; węglowodany (g) 51,91; błonnik pokarmowy (G) 5,28; cukry ogółem (G) 3,45; węglowodany netto (g) 46,62; Białko (g) 25,03