Makaron Warzywny
Makaron warzywny wymaga około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 6 porcji z 462 kalorie, 22g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz makaron penne, grzyby, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 70%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Makaron z warzywami, Letni Makaron Warzywny, oraz Nie Makaron Warzyw Lasagne.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować. Pozostając 6 do 8 minut na makaronie, wymieszać z brokułami, grzybami i zieloną papryką i gotować 6 do 8 minut więcej, lub aż makaron jest al dente; odcedzić.
W międzyczasie roztopić masło w średnim rondlu na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę i czosnek przez 1 do 2 minut. Wymieszać z mąką i mlekiem; gotować 5 minut, lub aż mieszanina pokryje tylną część łyżki.
Zdjąć z ognia i wymieszać z 1/2 szklanki parmezanu, solą i pieprzem, do smaku.
Spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali za pomocą sprayu do gotowania.
Na przygotowanej patelni połączyć makaron, warzywa, mieszankę mleka i 4 łyżki bazylii. Top z 2 łyżkami parmezanu i pozostałą 1 łyżką bazylii.
Umieść naczynie do pieczenia w piekarniku i piec przez 20 minut, lub do góry robi chrupiące.