Makaron w 4 prostych krokach
Makaron w 4 prostych krokach wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 854 kalorie, 36g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jeśli masz musztardę, dojrzały ser cheddar, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Przepis ten zachwycił 313 osób. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie, Easy Chia seed Pudding w 3 prostych krokach, oraz Chleb w czterech prostych krokach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj makaron: na małej patelni rozgrzej mleko, cebulę, czosnek i liść laurowy, aż prawie się zagotuje.
Wyjąć z ognia, pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na 10 minut, a następnie odcedzić. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją pakowania, aż będzie miękki ,ale nadal z małym kęsem (po włosku nazywa się to al dente). To zajmie około 10 minut.
Odcedzić w durszlaku, następnie uruchomić pod kranem i mieszać, aby zapobiec sklejaniu się makaronu.
Roux: (roux to po prostu mąka i tłuszcz, gotowane razem, a następnie używane do zagęszczania sosów.)
Piekarnik nagrzać do 190C / wentylator 170C / gaz 5 i masło 25 x 18cm naczynie żaroodporne. Roztopić masło na średniej patelni. Podczas pienienia dodać mąkę, a następnie gotować, stale mieszając, przez 1 min na małym ogniu.
Zakończ SOS: powoli mieszaj ciepłe mleko do zasmażki, aż będzie gładkie. Dusić 3-4 min, często mieszając, aż sos zgęstnieje i ma konsystencję powłoki (przeprowadź palec przez sos na łyżce, aby pozostawić ślad).
Zdjąć patelnię z ognia, a następnie dodać cheddar i musztardę w proszku. Doprawić, następnie mieszać, aż ser się rozpuści.
Wymieszać ser z makaronem, aby dobrze go pokryć, a następnie wrzucić do przygotowanego naczynia.
Posypać parmezanem i bułką tartą na wierzchu, a następnie piec przez 15-20 minut, aż złoty kolor i bulgotanie.
Podawać na gorąco samodzielnie lub z zieloną sałatką.
Wyposażenie: 1 mały rondel z pokrywką, 1 duży rondel, 1 średni rondel, durszlak, deska do krojenia, ostry nóż, Tarka, drewniana łyżka, naczynie żaroodporne