Makaron szpinakowo-bekonowy z serem
Makaron ze szpinakiem i bekonem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 45. Jedna porcja zawiera 64 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz liście szpinaku dla niemowląt, ser parmezan, muszle makaronu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Makaron szpinakowo-bekonowy z serem, Kremowy Makaron Szpinakowo-Bekonowy Z Serem, oraz Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Makaron ugotować w dużym rondlu zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól i dodając szpinak do wrzącej wody na ostatnią chwilę.
W międzyczasie, gotować i mieszać boczek w dużym rondlu, aż chrupiące. Użyj łyżki szczelinowej, aby usunąć boczek z patelni, rezerwując kapanie na patelni.
Do kapieli dodać mąkę, gotować i mieszać 1 min. albo do bąbelków. Stopniowo mieszać w mleku. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając; gotować i mieszać 3 do 5 min. lub aż zgęstnieje.
Dodaj 1 szklankę cheddar i parmezan do rondla; gotować i mieszać 2 do 3 min. albo aż się stopi.
Dodać mieszaninę makaronu i boczek; dobrze wymieszać.
Łyżka do 1-1 / 2-qt. zapiekanka rozpylona sprayem do gotowania; wierzch z pozostałym cheddarem.
Piec 20 min. lub aż do przegrzania.