Makaron Soba z Dashi, gotowanym jajkiem i szalotki

Makaron Soba z Dashi, gotowanym jajkiem i szalotki
Makaron Soba z Dashi, gotowane jajko i szalotki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka sosu sojowego, pieprzu, makaronu soba i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Dashi Z Makaronem Soba, Makaron Soba Z Kapustą, Rzodkiewką I Szalotkami, oraz Makaron Soba Z Klopsikami Z Kurczaka Imbir I Szalotki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu przykryj kombu wodą i gotuj na wolnym ogniu, aż kombu wypłynie na powierzchnię, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodać proszek dashi i niech strome przez 20 protokół. Odcedzić bulion przez drobny sitko siatkowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Powrót bulionu do rondla i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodać makaron soba i olej sezamowy i gotować przez 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron SobaMakaron Soba
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6
Dodaj bok choy i zanurz je w bulionie łyżką. Rozbij jedno z jaj na raz do małej miseczki i delikatnie włóż do ciepłego bulionu. Kłusować jajka, aż białka będą tylko ustawione, a żółtko nadal będzie płynne, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
(Keebler)(Keebler)
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Zdjąć z ognia.
8
Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść jajka do misek. Wymieszać szalotki, sos sojowy, sok z limonki i pokruszony czerwony pieprz do bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Makaron soba i bok choy przekładamy do misek, na wierzch zalewamy bulionem i od razu podajemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron SobaMakaron Soba
Bok ChoyBok Choy
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia7
Magazyn