Makaron sezamowy na zimno z pieczoną wieprzowiną
Zimny makaron sezamowy z pieczoną wieprzowiną to bezmleczne przystawka. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 186 kalorii. Ten przepis służy 15. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, sos sojowy, miód, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Makaron Sezamowy Na Zimno, Makaron Sezamowy Na Zimno 66, oraz Makaron Sezamowy Na Zimno dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj sos sojowy, olej, ocet i miód w dużej torbie ziplock.
Dodać wieprzowinę. Worek uszczelniający. Przechowywać w lodówce, obracając torbę od czasu do czasu, przez 4 godziny lub do nocy.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wyjąć wieprzowinę z marynaty. Pat dry.
Umieścić na stojaku w patelni do pieczenia.
Zalać marynatą na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło. Dusić 5 minut.
Wlać 1 szklankę wody na dno patelni. Piecz przez 15 minut. Wieprzowina z marynatą. Piecz, aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą część czyta 63°, 10 do 15 minut dłużej.
Odstawić wieprzowinę na 10 minut.
Zrobić makaron: doprowadzić garnek wody do wrzenia. Makaron gotować do miękkości, około 3 minut lub zgodnie z zaleceniami etykiety opakowania.
Odcedzić; makaron opłukać w zimnej wodzie, a następnie ponownie odcedzić. W misce ubić masło orzechowe, ocet, sos sojowy, imbir, miód i olej sezamowy na gładką masę. W innej misce, wrzucić makaron, marchew, szalotki i kiełki fasoli z 1/2 szklanki dressing (dodać więcej do smaku, w razie potrzeby). Podzielić na cztery pojemniki na lunch; top z pokrojoną wieprzowiną.
Podawać lub przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do zapakowania lunchu.