Makaron ryżowy Azji Południowo-Wschodniej z kalmarami i ziołami

Makaron ryżowy Azji Południowo-Wschodniej z kalmarami i ziołami
Południowo-Azjatycki makaron ryżowy z kalmarami i ziołami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 21g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.45 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka ziół, takich jak mięta, kirby ogórek, kalmary i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Southeast Asian Chicken and Noodles, Ryż Smażony W Azji Południowo-Wschodniej, oraz Kurczak pieczony w Azji Południowo-Wschodniej z ryżem kokosowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotować kalmary w garnku 5-quart dobrze osolonej wrzącej wody, mieszając raz, aż tylko nieprzezroczyste, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Przełożyć łyżką szczelinową do lodowej kąpieli, aby zatrzymać gotowanie, rezerwując wrzącą wodę w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
GarnekGarnek
3
Makaron gotować w tej samej wodzie, aż tylko miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
4
Gdy kałamarnica jest chłodna, przełożyć na talerz, rezerwując kąpiel lodową i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
LódLód
5
Odcedzić makaron, a następnie przenieść do kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
LódLód
6
Dobrze spuścić, a następnie przeciąć nożycami kuchennymi 2 lub 3 razy.
7
W międzyczasie wymieszaj sok z limonki, sos rybny, cukier, płatki czerwonej papryki i 1 łyżeczkę soli w dużej misce, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Dodaj makaron i kalmary do dressing z ogórkiem, szalotki, i ziół i wrzucić dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KałamarnicaKałamarnica
OgórekOgórek
MakaronyMakarony
ZiołaZioła

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn