Makaron ryżowy Azji Południowo-Wschodniej z kalmarami i ziołami
Południowo-Azjatycki makaron ryżowy z kalmarami i ziołami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 527 kalorii, 21g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.45 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka ziół, takich jak mięta, kirby ogórek, kalmary i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Southeast Asian Chicken and Noodles, Ryż Smażony W Azji Południowo-Wschodniej, oraz Kurczak pieczony w Azji Południowo-Wschodniej z ryżem kokosowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować kalmary w garnku 5-quart dobrze osolonej wrzącej wody, mieszając raz, aż tylko nieprzezroczyste, o 1 minutę.
Przełożyć łyżką szczelinową do lodowej kąpieli, aby zatrzymać gotowanie, rezerwując wrzącą wodę w garnku.
Makaron gotować w tej samej wodzie, aż tylko miękkie, o 3 protokół.
Gdy kałamarnica jest chłodna, przełożyć na talerz, rezerwując kąpiel lodową i osuszyć.
Odcedzić makaron, a następnie przenieść do kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Dobrze spuścić, a następnie przeciąć nożycami kuchennymi 2 lub 3 razy.
W międzyczasie wymieszaj sok z limonki, sos rybny, cukier, płatki czerwonej papryki i 1 łyżeczkę soli w dużej misce, aż cukier się rozpuści.
Dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając do połączenia.
Dodaj makaron i kalmary do dressing z ogórkiem, szalotki, i ziół i wrzucić dobrze.