Makaron Puttanesca

Makaron Puttanesca
Pasta Puttanesca wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 29 g białka , 31 g tłuszczu i łącznie 646 kalorii . Za 3,99 USD za porcję ten przepis pokrywa 41% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i kup płaskie filety z sardeli, sałatę radicchio, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 31 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 96% , to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jakPastan alla puttanesca {dosłownie makaron w stylu dziwki} , Pasta Puttanesca i Pasta Puttanesca .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj olej, czosnek, anchois i zmiażdżony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Smaż mieszaninę, aż anchois rozpuszczą się w oleju i całkowicie rozpuszczą, a czosnek będzie miękki, około 3 minuty: Twoja kuchnia nigdy nie pachniała tak dobrze!
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Dodać oliwki, kapary, pomidory, czarny pieprz i natkę pietruszki. Doprowadzić sos do bąbelków, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
5
Wymieszaj sos z ugotowanym makaronem. Podaj chleb i ser na stół i podawaj z sałatką z gorzkich warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
ZieloniZieloni
Procent TłuszczuProcent Tłuszczu
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
6
Połącz warzywa w salaterce. Wyciśnij nad miską sok z 1 cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
7
Sałatkę obficie skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wymieszaj sałatkę i dopraw ją solą i pieprzem. Sałatkę rozłóż na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
8
Udekoruj talerze czarnymi oliwkami, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki CzarneOliwki Czarne

Składniki

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva
Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva
Bardzo złożony i pikantny bukiet przypominający czerwone owoce, konfiturę wiśniową, biały pieprz; obfita ziemistość potwierdzona na pełnym, bogatym, jedwabistym i trwałym podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn