Makaron Puttanesca

Makaron Puttanesca
Pasta Puttanesca wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 29 g białka , 31 g tłuszczu i łącznie 646 kalorii . Za 3,99 USD za porcję ten przepis pokrywa 41% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i kup płaskie filety z sardeli, sałatę radicchio, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 31 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 96% , to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jakPastan alla puttanesca {dosłownie makaron w stylu dziwki} , Pasta Puttanesca i Pasta Puttanesca .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj olej, czosnek, anchois i zmiażdżony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Smaż mieszaninę, aż anchois rozpuszczą się w oleju i całkowicie rozpuszczą, a czosnek będzie miękki, około 3 minuty: Twoja kuchnia nigdy nie pachniała tak dobrze!
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
4
Dodać oliwki, kapary, pomidory, czarny pieprz i natkę pietruszki. Doprowadzić sos do bąbelków, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
5
Wymieszaj sos z ugotowanym makaronem. Podaj chleb i ser na stół i podawaj z sałatką z gorzkich warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
ZieloniZieloni
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
6
Połącz warzywa w salaterce. Wyciśnij nad miską sok z 1 cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Sałatkę obficie skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wymieszaj sałatkę i dopraw ją solą i pieprzem. Sałatkę rozłóż na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8
Udekoruj talerze czarnymi oliwkami, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)

Składniki

1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniatinned flat anchovy fillets, drainedtinned flat anchovy fillets, drained1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniatinned flat anchovy fillets, drainedtinned flat anchovy fillets, drained801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.(ok. 2 pęczki) liście rukoli, grubo posiekane(ok. 2 pęczki) liście rukoli, grubo posiekane4111 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory pokrojone w kostkę, odsączonepomidory pokrojone w kostkę, odsączone9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Chunky style crushed tomatoesChunky style crushed tomatoes33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon4krewetki i żyłkiGruba sól i czarny pieprzGruba sól i czarny pieprz4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.spaghetti, gotowane na al dente (z kęsem)spaghetti, gotowane na al dente (z kęsem)4krewetki i żyłkiChrupiący chleb, do myciaChrupiący chleb, do mycia151 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.(kilka garści) pietruszka z płaskim liściem, posiekana(kilka garści) pietruszka z płaskim liściem, posiekana4goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany1łyżka czerwony ocet winnyplasterki pomarańczy, przekrojone na pół, do dekoracjiplasterki pomarańczy, przekrojone na pół, do dekoracji1GłowaSałata Radicchio, grubo posiekanaSałata Radicchio, grubo posiekana4krewetki i żyłkiOliwki czarne utwardzone olejem, do dekoracji, opcjonalnieOliwki czarne utwardzone olejem, do dekoracji, opcjonalnie20czarne oliwki utwardzone w oleju, pęknięte z pestek i grubo posiekaneczarne oliwki utwardzone w oleju, pęknięte z pestek i grubo posiekane23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do pokryciaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do pokrycia23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(2 obroty wokół patelni) oliwa z oliwek extra-virgin(2 obroty wokół patelni) oliwa z oliwek extra-virgin4krewetki i żyłkiTarty Parmigiano Reggiano lub Romano, do przejścia, opcjonalnieTarty Parmigiano Reggiano lub Romano, do przejścia, opcjonalnie9krewetki i żyłkiKilka mielonych czarnego pieprzuKilka mielonych czarnego pieprzu1Batoniki toffi Heathpokruszone płatki czerwonej paprykipokruszone płatki czerwonej papryki511 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.(ok. 1 pęczek) liście rukwi, grubo posiekane(ok. 1 pęczek) liście rukwi, grubo posiekane

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva
Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva
Bardzo złożony i pikantny bukiet przypominający czerwone owoce, konfiturę wiśniową, biały pieprz; obfita ziemistość potwierdzona na pełnym, bogatym, jedwabistym i trwałym podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn