Pasta Puttanesca wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 29 g białka , 31 g tłuszczu i łącznie 646 kalorii . Za 3,99 USD za porcję ten przepis pokrywa 41% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i kup płaskie filety z sardeli, sałatę radicchio, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 31 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Świetnie sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 96% , to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jakPastan alla puttanesca {dosłownie makaron w stylu dziwki} , Pasta Puttanesca i Pasta Puttanesca .
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu i dodaj olej, czosnek, anchois i zmiażdżony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do Podania
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Smaż mieszaninę, aż anchois rozpuszczą się w oleju i całkowicie rozpuszczą, a czosnek będzie miękki, około 3 minuty: Twoja kuchnia nigdy nie pachniała tak dobrze!
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do Podania
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Dodać oliwki, kapary, pomidory, czarny pieprz i natkę pietruszki. Doprowadzić sos do bąbelków, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Ciasto Kukurydziane
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5
Wymieszaj sos z ugotowanym makaronem. Podaj chleb i ser na stół i podawaj z sałatką z gorzkich warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Gotowany
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Zieloni
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
6
Połącz warzywa w salaterce. Wyciśnij nad miską sok z 1 cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zieloni
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
7
Sałatkę obficie skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Wymieszaj sałatkę i dopraw ją solą i pieprzem. Sałatkę rozłóż na talerzach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
8
Udekoruj talerze czarnymi oliwkami, jeśli używasz.
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Il Molino di Grace Chianti Classico Riserva
Bardzo złożony i pikantny bukiet przypominający czerwone owoce, konfiturę wiśniową, biały pieprz; obfita ziemistość potwierdzona na pełnym, bogatym, jedwabistym i trwałym podniebieniu.