Makaron Pieczony Po Grecku
Przepis Grecki Pieczony makaron może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 51g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 952 kalorie. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Mieszanka mielonej jagnięciny, żółtka, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać goździki ziemi można śledzić to danie główne z Chleb Dyniowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Grecki, Makaron Grecki, oraz Makaron Grecki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. W dużym rondlu rozgrzać oliwę do połysku.
Dodać jagnięcinę, cebulę, oregano, cynamon, goździki i obfite szczypta soli i pieprzu. Gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż jagnięcina nie będzie już różowa i jakakolwiek ciecz odparuje, około 8 minut.
Dodaj sos marinara i doprowadzić do wrzenia. Gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos zmniejszy się nieznacznie, o 5 protokół.
Gotować makaron aż ledwo al dente; odcedzić i wrócić do garnka. W międzyczasie w blenderze zmiksuj 2 szklanki ricotty z żółtkami, gałką muszkatołową i 1/2 szklanki Parmigiano-Reggiano na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Puls w pozostałej ricotcie.
Dodać szmatkę jagnięcą do makaronu i wrzucić.
Przenieść makaron do 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia.
Wlać mieszaninę ricotta na wierzchu i posypać pozostałą 1/4 szklanki Parmigiano-Reggiano.
Piec w środku piekarnika przez około 20 minut, aż do ogrzania. Włącz brojlery i broil, aż top będzie złoty kolor.
Odstawić na kilka minut przed podaniem.