Makaron Pesto z buraków i rzodkiewki z prażonymi burakami i rzodkiewką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Zielonego makaronu Pesto z buraków i rzodkiewki z prażonymi burakami i rzodkiewką. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 934 kalorie, 21g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz buraki, orzechy włoskie, rzodkiewki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Buraki Zielone Pesto Pizza Z Prażonymi Burakami I Kozim Serem, Wiosenna Sałatka z makaronem z koperkiem i zielonym pesto z rzodkiewki, oraz Beet Rice & Garlicky Kale Bowls with Beet Green Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. przygotuj buraki i rzodkiewki: oderwij Zielenie i zapas. Buraki obieramy, buraki i rzodkiewki kroimy w średnią kostkę.
Buraki i rzodkiewki ułożyć na obranej blasze w osobnych stosach( aby uniknąć krwawień kolorowych); doprawić każde warzywo 1 łyżką oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem do smaku. Wrzucić do herbu i upiec, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 25 protokół.
Podczas gdy warzywa są pieczone, blanszuj zielenie: zdejmij duże łodygi i zagotuj duży, przykryty garnek z osoloną wodą. Przygotuj lodową kąpiel dla zieleni, napełniając średnią miskę zimną wodą i tacą z kostkami lodu.
Dodaj zielenie i gotuj, naciskając na nie, aby zanurzyć się, aż do jasnozielonego, około 1 minuty.
Przenieść do łaźni lodowej natychmiast za pomocą szczypiec. Powrót garnek wody do wrzenia. Gdy warzywa są chłodne, odcedzić, a następnie dokładnie wykręcić rękami, aby usunąć nadmiar płynu.
Umieścić orzechy włoskie i czosnek w misce robota kuchennego i doprawić do smaku solą i pieprzem. Pulsuj, aż orzechy i czosnek zostaną grubo zmielone.
Dodaj buraki i rzodkiewki i pulsuj, aż mieszanina zostanie grubo zmielona. Po uruchomieniu maszyny strumień W 3/4 szklanki oliwy z oliwek lub więcej, w razie potrzeby, aż pesto będzie wystarczająco luźne.
Dodać parmezan, pulsując do połączenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Makaron gotować we wrzącej wodzie, aż al dente, 10 do 12 protokół. Przed osuszeniem, rezerwy 1 szklanka wody makaronu.
Połączyć makaron i około 3/4 szklanki przygotowanego pesto w dużej misce.
Skropić wodą z makaronu i wrzucić do połączenia za pomocą szczypiec, dodając więcej pesto lub wody z makaronu w razie potrzeby.
Makaron przekładamy do naczynia i polewamy prażonymi burakami i rzodkiewkami.