Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj makaronu, Pesto i groszku. Jedna porcja zawiera 689 kalorii, 17g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz koszerną sól, pieprz, szpinak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 59 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Makaron, Pesto I Groszek, Makaron, Pesto i groszek, oraz Makaron, Pesto i groszek dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Gotować fusilli i muszki osobno w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą przez 10 do 12 minut, aż każdy makaron będzie al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Odcedzić i wrzucić do miski z oliwą z oliwek. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
W misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze, puree pesto, szpinak i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Szpinak
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Cukierki Peachie-o
5
Dodać majonez i puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez
6
Dodać mieszaninę pesto do ostudzonego makaronu, a następnie dodać parmezan, groszek, pignoli, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmezan
Orzeszki Sosnowe
Pieprz
Makarony
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Groch
Sól
7
Dobrze wymieszać, doprawić do smaku i podawać w temperaturze pokojowej.
8
Umieść orzechy włoskie, pignoli i czosnek w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Proces przez 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Sosnowe
Orzechy Włoskie
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Cukierki Peachie-o
9
Dodaj liście bazylii, sól i pieprz. Po uruchomieniu procesora powoli wlewaj oliwę do miski przez rurkę zasilającą i przetwarzaj, aż pesto zostanie dokładnie przecierane.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazylia
Oliwa Z Oliwek
Pieprz
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Dodaj parmezan i puree na minutę. Użyj od razu lub przechowuj pesto w lodówce lub zamrażarce z cienką warstwą oliwy z oliwek na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Parmezan
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
11
Uwagi: powietrze jest wrogiem pesto. Do zamrażania zapakuj go w pojemniki z folią olejową lub folią z tworzywa sztucznego bezpośrednio na górze z wytłoczonym powietrzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
12
Aby oczyścić bazylii, usunąć liście, zawirować je w misce z wodą, a następnie obrócić je bardzo suche w przędzarce sałatkowej. Przechowuj je w zamkniętej plastikowej torbie z lekko wilgotnym ręcznikiem papierowym. Dopóki liście są suche, pozostaną zielone przez kilka dni.