Makaron Ogórkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj makaronu ogórkowego. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 80 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 76 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ogórki, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Marynowane krewetki z makaronem ogórkowym, Makaron ogórkowy Scallion-and-Benne, oraz Makaron azjatycki na zimno z ogórkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj ostrze krajalnicy do Ustawienia O grubości 1/8 cala. Używając krajalnicy, pokrój każdy ogórek wzdłuż na długie paski julienne o grubości 1/8 cala, krojąc, aż dotrzesz do rdzenia, a następnie obróć ogórek o ćwierć obrotu i kontynuuj krojenie i obracanie, aż pozostanie tylko rdzeń. Blansz ogórek "makaron" w garnku 4-quart wrzącej osolonej wody 1 minutę, a następnie osuszyć w durszlaku. Zanurz durszlak z ogórkami w dużej misce z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie, około 2 minut.
Ogórki odsączyć, następnie przełożyć na czysty ręcznik kuchenny i osuszyć ogórki.
Rozgrzać masło w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować ogórki, mięta, sól, pieprz, Skórka, i sok z cytryny, podrzucając do płaszcza, aż po prostu ogrzany przez, o 1 minuta.