Makaron maślany z opiekaną szałwią
Makaron z masłem z tosty szałwii może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 15. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, liście szałwii, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Makaron z dyni z prażonymi orzechami laskowymi i chrupiącą szałwią, Wegańskie makaron z dyni i prażonymi migdałami z sosem dyniowo-szałwiowym, oraz Makaron Z Masłem.
Instrukcje
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia. Na patelni, roztopić 4 łyżki masła.
Dodać szałwii i gotować na umiarkowanym ogniu, aż ostry; z rowkiem łyżką, przenieść do małej miski.
Dodaj 1 więcej łyżka masła na patelni.
Dodać czosnek i rozmaryn i gotować, aż pachnące, 1 minutę.
Dodać bulion i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki, 8 protokół. Przykryj patelnię i usuń z ognia.
Makaron ugotować do al dente; odcedzić. Powrót makaron do garnka.
Dodać zredukowany bulion i pozostałe 3 łyżki masła i dobrze wymieszać. Wymieszać 1/2 szklanki startego sera i doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć do miski, na wierzchu z prażoną szałwią i pozostałymi 2 łyżkami startego sera.