Makaron malezyjski z krabem i kiełbasą (Penang Char Kway Teow)
Makaron malezyjski z krabem i kiełbasą (Penang Char Kway Teow) to bezmleczne danie główne. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pasty chili sambal, Krab dungeness, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przepis Char Kuey Teow (???/ Penang Fried Flat Noodles, Singapore Char Kway Teow, oraz Char Kway Teow Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż makaron do dużej miski i przykryj wrzącą wodą.
Odstawić 5 do 8 minut, lub do przetargu.
Odcedzić; spłukać zimną wodą.
Podgrzać duży wok na średnim ogniu.
Dodać olej i zawirować do powłoki.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, 30 sekund. Wymieszaj sambal (zacznij od 1 łyżki.); mieszanina rozpryska się, więc odsuń się po dodaniu.
Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i dodać kiełbaski. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kiełbaski będą lekko złote, 1 do 2 minut.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zacznie mięknąć, ale nadal dość ostry, 1 do 2 protokół.
Dodaj makaron i sos sojowy, mieszając do płaszcza.
Zrób studnię na patelni. Crack w jajkach (odepchnąć makaron na bok, jeśli wpadną do środka) i gotować, aż białka zaczną się ustawiać, 3 minuty. Żółtka złamać łyżką; jajko jaj i wrzucić z makaronem.
Dodaj biały pieprz, 1 łyżka. woda, kiełki fasoli i Krab; gotować, mieszając, aż kiełki fasoli będą delikatne-chrupiące, 2 minuty.
* Uwielbiamy złożony smak Nonya Sambal Chilli marki Glory, dostępny w azjatyckich sklepach spożywczych. Biały pieprz zmiel w czystym młynku do kawy; jego świeży smak jest wart wysiłku.