Makaron limonkowy z warzywami, bazylią i sezamem to Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 995 kalorii, 11g białka, oraz 45 g tłuszczu. Na 4,46 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz warzywa: marchew, ząbki czosnku, pestki winogron i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makaron sezamowy na zimno z warzywami, Zimny makaron sezamowy z letnimi warzywami, oraz Makaron i warzywa z sosem sezamowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść 3 łyżki oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż czosnek zmieni kolor na złoty, o 10 protokół; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
3
W międzyczasie połącz sok z limonki i cukier w małym rondlu i doprowadź do wrzenia. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Napełnij dużą miskę wodą i lodem i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Lód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Doprowadzić mały garnek wody do wrzenia i dodać liście bazylii i mięty. Gdy tylko woda powróci do wrzenia, odcedzić liście i przenieść do lodowatej wody. Gdy zimno, ponownie odcedzić i wycisnąć do sucha. Przecier w blenderze z sezamem, czosnkiem, solą i 1 szklanką oleju. (Ta pasta ziołowa będzie przechowywać w lodówce przez 2 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Sezamu
Mięta
Woda
Czosnek
Bazylia
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Garnek
6
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju na patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać warzywa i trochę soli i gotować, podrzucając, tylko do jasnego koloru. Trzymaj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sól
8
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i soli. Gotować makaron do miękkości, 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Odcedzić i przenieść do dużej patelni ustawić na dużym ogniu z masłem i syropem z limonki; dodać sól do smaku i gotować, podrzucając, aż dobrze wymieszane i kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Syrop
Wapno
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Makaron włożyć do rozgrzanej miseczki, obficie skropić pastą bazyliowo-miętową, na wierzch polać warzywami, udekorować sezamem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Sezamu
Warzywa
Makarony
Bazylia
Mięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Smak
12
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
13
JEAN-GEORGES Vongerichten stał się gwiazdą kulinarną, gdy po raz pierwszy zaczął gotować w Lafayette w Nowym Jorku. Następnie założył urocze bistro JoJo w Nowym Jorku; wprowadził gotowanie" fusion " w Vong (trzy gwiazdki z The New York Times), który ma obecnie placówkę w Chicago; stworzył czterogwiazdkowego Jean-Georges i niezwykle udany Spice Market i 66 w Nowym Jorku; otworzył Rama (Spice Market meets Vong) w Londynie; i otworzył kilka uznanych restauracji w miastach od Szanghaju po Las Vegas. Mieszka w Nowym Jorku, Kiedy nie podróżuje, aby nadzorować istniejące restauracje lub otwierać nową.