Makaron Kimchi z boczkiem i sezamem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.62 za porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 321 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz makaron, masło, kimchi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać nasiona sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Paluszki z kurczaka miodowo-Teriyaki z sezamem z makaronem celofanowym sezamowym i groszkiem, Czosnek Sezam Kimchi, oraz Kolacja: zimny makaron sezamowy z Kimchi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Gotować makaron do al dente, co jest zwykle o minutę mniej niż wskazówki na opakowaniu. Zaoszczędź kilka łyżek wody z makaronu, a następnie osusz makaron w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Podczas gotowania makaronu, w dużej patelni ustawić na średnim ogniu, dodać posiekany boczek. Gotować, aż boczek będzie chrupiący.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową, pozostawiając jak najwięcej tłuszczu za sobą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4
Z ciepła jeszcze na średnim, dodać kimchi i czosnek. Gotować do pachnącego, około jednej minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka
Kimchi
5
Dodaj pastę z czerwonej papryki i mieszaj, aż się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gochujang
6
Dodaj gotowanego makaronu na patelni wraz z masłem i zastrzeżone wody makaronu. Mieszaj nieprzerwanie, aż makaron pokryje się sosem. Doprawić do smaku solą.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Tanian et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.