Makaron jajeczny z porem
Makaron jajeczny z porem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 30g białka, 29g tłuszczu i w sumie 812 kalorii. Za $3.65 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga pieprzu, masła, oliwy z oliwek i porów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 65%, który jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Makaron Z Porem, Groszkiem, Parmezanem I Jajkiem Sadzonym, Pieczone Jajko Na Porach, oraz Makaron Soba z porem, słodką cebulą i jajkiem.
Instrukcje
Umieść duży garnek z wodą na kuchence, aby się zagotował. Posolić wodę, a następnie ugotować makaron do al dente, rezerwując 1 szklankę płynu do gotowania przed spuszczeniem.
W międzyczasie napełnij dużą miskę lub zlew zimną wodą, pokrój pory wzdłuż, a następnie pokrój na kawałki o grubości 1/2 cala. Umyj pory, oddzielając wszystkie warstwy i odcedź na ręczniku kuchennym.
Rozgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i masło na średnim ogniu, dodaj pory i dopraw solą i pieprzem. Gotuj, aż pory będą miękkie i miękkie, około 8 do 10 minut.
Dodaj wino i wymieszaj. W małej misce ubij żółtka i temperuj zarezerwowaną gorącą skrobiową wodą do gotowania.
Dodaj hartowane jajka do sosu.
Dodaj makaron do sosu porowego i mieszaj przez 2 minuty, aż sos utworzy się i pokryje makaron. Posyp serem Parmigiano-Reggiano i podawaj.