Makaron (Francuski Makaron)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów śródziemnomorskich, więc dać Macaron (Francuski makaron) spróbować. Na 22 grosze za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 103 kalorie. Jeśli masz cukier, cukier, zmielone migdały i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 2743 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Nerkowca Dulce de Leche French Macaron, Tydzień makaronu: makaron różany i waniliowy, oraz Tydzień Makaronu: Makaron Marcepanowy.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia za pomocą silikonowej maty do pieczenia.
Ubij białka w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, aż białka będą spienione; ubij w białym cukrze i kontynuuj ubijanie, aż białka będą błyszczące, puszyste i utrzymają miękkie szczyty. Cukier cukierniczy i zmielone migdały przesiać w osobnej misce i szybko złożyć mieszankę migdałową na białka, około 30 uderzeń.
Łyżka niewielką ilość ciasta do plastikowej torebce z małym odciętym rogiem i rury dysk testowy ciasta, około 1 1/2 cala średnicy, na przygotowaną blachę do pieczenia. Jeśli dysk ciasta ma szczyt zamiast natychmiast spłaszczać, delikatnie złóż ciasto jeszcze kilka razy i ponownie przetestuj.
Gdy ciasto zostanie wymieszane na tyle, aby natychmiast spłaszczyć się na równym dysku, łyżkę do worka z ciastem wyposażonego w zwykłą okrągłą końcówkę. Rura ciasto na blasze do pieczenia w rundach, pozostawiając przestrzeń między dyskami.
Pozostawić upieczone ciastka w temperaturze pokojowej, aż utworzą twardą skórę na wierzchu, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 285 stopni F (140 stopni C).
Piec ciasteczka, aż zestaw, ale nie rumiane, o 10 protokół; niech ciasteczka ostygnie całkowicie przed napełnieniem.