Makaron Dyniowy Penne-Wise
Makaron dyniowy Penne-Wise zajmuje około 37 minut od początku do końca. Za 4,48 zł za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 2106 kalorii, 37g białka, oraz 188g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pod ręką ser parmigiano-reggiano, puree z dyni, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 69%, który jest solidny. Podobne przepisy to Makaron Dyniowy Penne-Wise, Makaron Penne z sosem dyniowym Alfredo, oraz Makaron Dyniowy Feta Penne (Bezglutenowy).
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zagotuj duży garnek wody na dużym ogniu na makaron.
Dodaj sól i makaron i ugotuj al dente, rezerwując 12 szklanek wody z makaronu skrobiowego.
Na dużej patelni podgrzej EVOO, dwa razy wokół patelni, na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i czosnek na patelnię i smaż przez 3 minuty. Dodaj wywar z kurczaka, dynię i śmietanę, a następnie dopraw SOS ostrym sosem, gałką muszkatołową, cynamonem, solą i pieprzem. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu przez 5 do 6 minut dłużej, aby zgęstniał.
W razie potrzeby dodaj trochę zarezerwowanej wody do makaronu, aby nieco rozrzedzić SOS. Dodaj szałwię, a następnie wrzuć odsączony makaron i starty ser.