Mahi-szaszłyki Mahi z Tapenadą i kuskusem

Mahi-szaszłyki Mahi z Tapenadą i kuskusem
Mahi-szaszłyki Mahi z Tapenadą i kuskusem wymagają około 15 minut od początku do końca. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,69 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 286 kalorii, 26g białka, oraz 1g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz Mahi-Mahi filety, sok z cytryny, zakupione pico de gallo, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Sprawdza się jako danie główne. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Mahi-szaszłyki mahi z Tapenadą i kuskusem, Mahi-szaszłyki Mahi z Tapenadą i kuskusem, oraz Grillowane Mahi Mahi w/ Olive & Shallot Tapenade dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzej brojlery. Przynieś 1 szklankę plus 2 łyżki wody do wrzenia w ciężkich średniachaucepan. Wymieszać z kuskusem i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Zdjąć z ognia. Przykryć i odstawić do wchłonięcia wody, a kuskus zmięknie, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
3
W międzyczasie wymieszaj tapenadę, sok z cytryny, 1 łyżeczkę pieprzu i 1/2 łyżeczki grubej masy w małej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Przenieść 31 / 2 łyżki mieszanki tapenade do innej małej miski i rezerwy na kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Wątek kawałki ryb na 4 metalowe szaszłyki; ułóż na brojlerze tacy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
6
Posmaruj rybę po obu stronach pozostałą mieszanką tapenady.Broil ryby aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 4 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
7
Puszysty kuskus widelcem. Delikatnie wymieszajzawieszoną mieszaninę tapenady. Wymieszać z pico degallo lub podawać razem. Kopiec kuskus talerze. Na wierzchu szaszłyki rybne.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta12 Uncji Kupionego W Sklepie Ciasta Na Pizzę Lub 2 Krążki Ciasta
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
8
W porcji: kalorie 319g, tłuszcz całkowity 4G (1G nasycony), Cholesterol 82mg, sód 833mg, węglowodany 42g, błonnik 2G, białko 26g
9
Dane Żywieniowe
10
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn