Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami

Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami
Smażone mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 290 kalorii, 33g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 6,23 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, bazylię, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pomarańcze, można śledzić to danie główne z Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami, Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą, oraz Smażone Mahi-Mahi z szafranowym Risotto i sosem Mango.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść rybę w płytkiej misce lub szklanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Skropić 1 łyżką oleju, posypać skórką pomarańczową i zalać sokiem; obrócić do okrycia. Roztopić masło z 1 łyżką oleju w dużej patelni odpornej na przywieranie na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MasłoMasło
SokSok
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Rybę wyjąć z marynaty, zastrzegając marynatę; posypać solą i pieprzem. Gotować ryby do jasnobrązowego, o 3 protokół. Odwrócić rybę; dodać szalotkę. Gotować 1 minutę. Szafran wymieszać z marynatą; zalać marynatą rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarynataMarynata
SzafranSzafran
SzalotkaSzalotka
RybyRyby
5
Dodać oliwki i połowę pomarańczowych segmentów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
OliwkiOliwki
6
Przenieść patelnię do piekarnika; pieczone ryby aż gotowane przez, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
7
Rybę przełożyć na talerz; wierzch z pozostałymi pomarańczowymi segmentami. SOS łyżka z pomarańczy i oliwek wokół ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
PomarańczowyPomarańczowy
OliwkiOliwki
SOSSOS
RybyRyby
8
Posypać bazylią i szczypiorkiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek
BazyliaBazylia

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Caposaldo Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn