Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami

Smażone mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,19 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 33g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, Bazyl, filety mahi-mahi i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mahi-Mahi z pomarańczami i oliwkami, Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą, oraz Smażone Mahi-Mahi z szafranowym Risotto i sosem Mango.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Umieść rybę w płytkiej misce lub szklanym naczyniu do pieczenia.
Skropić 1 łyżką oleju, posypać skórką pomarańczową i zalać sokiem; obrócić do okrycia.
Roztopić masło z 1 łyżką oleju w dużej patelni odpornej na przywieranie na dużym ogniu.
Rybę wyjąć z marynaty, zastrzegając marynatę; posypać solą i pieprzem. Gotować ryby do jasnobrązowego, o 3 protokół. Odwrócić rybę; dodać szalotkę. Gotować 1 minutę. Szafran wymieszać z marynatą; zalać marynatą rybą.
Dodać oliwki i połowę pomarańczowych segmentów.
Przenieść patelnię do piekarnika; pieczone ryby aż gotowane przez, o 6 protokół.
Rybę przełożyć na talerz; wierzch z pozostałymi pomarańczowymi segmentami. SOS łyżka z pomarańczy i oliwek wokół ryby.
Posypać bazylią i szczypiorkiem i podawać.
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti]()
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku