Małże Italiano
Małże Italiano to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka oregano, płatków pieprzu, pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Małże Japońskie (Sake Gotowane Na Parze Małże), Kam Heong Clams (golden Fragrant Clams), oraz Małże Grillowane (Małe Małże Szyjkowe).
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Czosnek ugotować krótko na maśle. Wymieszać z winem i doprawić oregano, pietruszką i płatkami czerwonej papryki.
Umieścić małże w mieszaninie wina. Przykryj i paruj, aż wszystkie małże się otworzą: wyrzuć wszystkie, które się nie otwierają.
Podawać w miseczkach do zupy, a bulion z kadzi obficie nad nimi.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.