Lumpia-filipińskie bułeczki z krewetkami i wieprzowiną

Lumpia-filipińskie bułeczki z krewetkami i wieprzowiną
Przepis Lumpia-Filipiński krewetki i wieprzowina jajko bułki jest gotowy w około 1 godzinę i 30 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Na 18 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 75. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, krewetki, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Lumpia Wegetariańska (Sajgonki Filipińskie), Łatwy Filipiński Lumpia, oraz Rolki Lumpia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać mieloną wieprzowinę, krewetki, cebula, marchew, zielona cebula, sos sojowy, sól, pieprz, i MSG w misce, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)(duża Tuba)
MsgMsg
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wyciągnij owijkę ze stosu, a pozostałe owijki przykryj wilgotną szmatką.
3
Umieść owijkę na powierzchni roboczej.
4
Umieść cienką linię, o szerokości małego palca, po jednej stronie owijki, 1/2 cala od krawędzi owijki.
5
Owiń szczelnie owijkę wokół nadzienia i zamknij krawędzie białkiem jaja. Powtórz Robienie rolek z pozostałymi owijkami i nadzieniem, a rolki pokrój na trzy części.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
6
Rozgrzać olej w ciężkiej patelni lub frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C). Smaż 3 lub 4 lumpia na raz, obracając jeden raz, aż bułki unoszą się i stają się złociste, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Podawać na gorąco.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje75
Ocena Zdrowia1
Magazyn