Lumpia-filipińskie bułeczki z krewetkami i wieprzowiną
Przepis Lumpia-Filipiński krewetki i wieprzowina jajko bułki jest gotowy w około 1 godzinę i 30 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. Na 18 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 75. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, krewetki, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Lumpia Wegetariańska (Sajgonki Filipińskie), Łatwy Filipiński Lumpia, oraz Rolki Lumpia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mieloną wieprzowinę, krewetki, cebula, marchew, zielona cebula, sos sojowy, sól, pieprz, i MSG w misce, aż dobrze połączone.
Wyciągnij owijkę ze stosu, a pozostałe owijki przykryj wilgotną szmatką.
Umieść owijkę na powierzchni roboczej.
Umieść cienką linię, o szerokości małego palca, po jednej stronie owijki, 1/2 cala od krawędzi owijki.
Owiń szczelnie owijkę wokół nadzienia i zamknij krawędzie białkiem jaja. Powtórz Robienie rolek z pozostałymi owijkami i nadzieniem, a rolki pokrój na trzy części.
Rozgrzać olej w ciężkiej patelni lub frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C). Smaż 3 lub 4 lumpia na raz, obracając jeden raz, aż bułki unoszą się i stają się złociste, około 3 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.