Lody Waniliowe Z Miodem

Lody Waniliowe Z Miodem
Lody waniliowe z miodem mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka , 143 g tłuszczu i łącznie 1685 kalorii . Ten przepis służy 2 osobom. Za 9,17 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzięki temu przepisowi lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką żółtka, gęstą śmietanę, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską i pierwotną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują grillowane nektarynki z sosem waniliowo-miodowym i lodami , ser kozi, lody waniliowe, miodowe i lawendowe oraz lody waniliowe (plus deser kawowo-lodowy waniliowy) .

Instrukcje

1
Podgrzej śmietanę, mleko, miód, laskę wanilii i nasiona w ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorące, uważając, aby mieszanina nie zagotowała się i nie zsiadła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Lekko ubij żółtka w średnio żaroodpornej misce, następnie powoli wlewaj 1 szklankę gorącej śmietany do żółtek, cały czas ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wlać mieszaninę żółtek do rondla ze śmietaną; podgrzewaj, ciągle mieszając, aż krem lekko zgęstnieje i pokryje grzbiet drewnianej łyżki, ponownie uważając, aby nie dopuścić do wrzenia i zwarcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Przelać przez sitko o drobnych oczkach, aby usunąć laskę wanilii i resztki ugotowanego żółtka. Wymieszaj ekstrakt waniliowy. Przykryj krem folią i przechowuj w lodówce do ostygnięcia, około 6 godzin. Możesz znacznie przyspieszyć ten proces, częściowo zanurzając miskę z kremem w większej misce z lodowatą wodą, aby utworzyć kąpiel lodową i mieszając od czasu do czasu, aż krem będzie zimny. Im zimniejszy jest krem, tym szybciej maszyna będzie w stanie go zamrozić na lody.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Aby zamrozić, postępuj zgodnie ze wskazówkami na maszynie do lodów. Po zamrożeniu mieszaninę przełożyć do pojemników i pozostawić w zamrażarce na co najmniej 2 godziny, aby „dojrzała”.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
6
Zdjęcie: Kat Teutsch
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia13
Magazyn