Lody Waniliowe Z Miodem
Lody waniliowe z miodem mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka , 143 g tłuszczu i łącznie 1685 kalorii . Ten przepis służy 2 osobom. Za 9,17 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzięki temu przepisowi lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką żółtka, gęstą śmietanę, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską i pierwotną . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku , co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują grillowane nektarynki z sosem waniliowo-miodowym i lodami , ser kozi, lody waniliowe, miodowe i lawendowe oraz lody waniliowe (plus deser kawowo-lodowy waniliowy) .
Instrukcje
Podgrzej śmietanę, mleko, miód, laskę wanilii i nasiona w ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorące, uważając, aby mieszanina nie zagotowała się i nie zsiadła.
Lekko ubij żółtka w średnio żaroodpornej misce, następnie powoli wlewaj 1 szklankę gorącej śmietany do żółtek, cały czas ubijając.
Wlać mieszaninę żółtek do rondla ze śmietaną; podgrzewaj, ciągle mieszając, aż krem lekko zgęstnieje i pokryje grzbiet drewnianej łyżki, ponownie uważając, aby nie dopuścić do wrzenia i zwarcia.
Przelać przez sitko o drobnych oczkach, aby usunąć laskę wanilii i resztki ugotowanego żółtka. Wymieszaj ekstrakt waniliowy. Przykryj krem folią i przechowuj w lodówce do ostygnięcia, około 6 godzin. Możesz znacznie przyspieszyć ten proces, częściowo zanurzając miskę z kremem w większej misce z lodowatą wodą, aby utworzyć kąpiel lodową i mieszając od czasu do czasu, aż krem będzie zimny. Im zimniejszy jest krem, tym szybciej maszyna będzie w stanie go zamrozić na lody.
Aby zamrozić, postępuj zgodnie ze wskazówkami na maszynie do lodów. Po zamrożeniu mieszaninę przełożyć do pojemników i pozostawić w zamrażarce na co najmniej 2 godziny, aby „dojrzała”.