Lody waniliowe Ultimate
Jeśli masz w pobliżu 2 godziny aby spędzić w kuchni, Ultimate vanillan ice cream może być niesamowite bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.01 za porcję. Jest idealny do Lato. 228 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kartonu podwójnej śmietany, żółtek jaj, złotego cukru i wanilii. Sprawdza się jako niedrogi deser. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak spektakularne. Ultimate vanillan ice cream, The ultimate makeover: vanillan ice cream, oraz Lody Vanillan (plus kawa i deser z lodami vanillan) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść pojemnik z maszyny do zamrażarki dzień przed tym, jak chcesz zrobić lody. Następnego dnia wlej śmietanę i mleko do średnio ciężkiej patelni, a następnie przełóż połowę cukru. Rozetnij wanilię na całej jej długości małym ostrym nożem i zgarnij tyle maleńkich czarnych nasion, ile możesz, do mieszanki śmietany.
Pokrój kapsułę na trzy i wrzuć do patelni.
Podgrzej śmietanę i mleko na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż prawie się zagotuje, zobaczysz kilka pęcherzyków na krawędzi. Zdjąć ciepło i odstawić na 30 minut, aby wanilia mogła zaparzać.
Żółtka umieścić w misce z resztą cukru i ubijać elektrycznym ręcznym ubijaczem przez około 2 minuty, aż mieszanina zgęstnieje, jest jaśniejszy kolor i spada grubymi wstążkami po podniesieniu ubijaczy. Używając miarki, wyjmij około 125 ml mieszanki śmietany i ubijaj żółtka, aby je rozluźnić. Podgrzej śmietanę, aż dojdzie do wrzenia, zdejmij ogień i wymieszaj mieszaninę żółtka.
Odstawić patelnię na mały ogień i gotować, cały czas mieszając drewnianą łyżką, przez 8-10 minut, aż krem będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki. Uważaj, że nie gotuje się, gdy tylko zobaczysz pęcherzyki o pęknięciu na powierzchnię, powinna być wystarczająco gruba, więc zdejmij patelnię z ognia, aby mieszanina nie skrzepła.
Wlać krem do żaroodpornej miski, a następnie umieścić go w większej misce o jednej trzeciej pełnej mrożonej wody do ostygnięcia (trwa to około 20 minut). Mieszaj od czasu do czasu, aby zatrzymać tworzenie się skóry.
Miskę kremu włóż do lodówki na 3-4 godziny, najlepiej na noc, żeby było naprawdę zimno.
Uruchom maszynę do lodów, wyjmij kawałki wanilii, a następnie powoli wlej zimny krem. Pozostawić do ubijania na 10-30 minut (w zależności od maszyny). Kiedy się zatrzyma, prawdopodobnie jest zbyt miękki do jedzenia, więc włóż łyżkę do plastikowego pojemnika, przykryj folią spożywczą, następnie pokrywką i zamrozić na minimum 3 godziny. (Będzie przechowywać w zamrażarce przez 3 miesiące, ale nie wyjmuj go, a następnie ponownie zamrażaj.)
Wyjąć z zamrażarki 15 minut przed podaniem.
Aby zrobić to ręcznie: w kroku 1 podgrzej mleko, wanilię i połowę cukru bez śmietany (krem będzie nieco grubszy). Na początku kroku 6 ubij śmietanę tak, aby była lekka i miękka, nie za sztywna, i złóż ją do zimnego kremu. Zamrażać przez 3-4 godziny, mieszając raz na godzinę, aż do prawie zamrożenia, a następnie zamrozić jak wyżej.