Lody waniliowe Ultimate

Lody waniliowe Ultimate
Jeśli masz w pobliżu 2 godziny aby spędzić w kuchni, Ultimate vanillan ice cream może być niesamowite bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.01 za porcję. Jest idealny do Lato. 228 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kartonu podwójnej śmietany, żółtek jaj, złotego cukru i wanilii. Sprawdza się jako niedrogi deser. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak spektakularne. Ultimate vanillan ice cream, The ultimate makeover: vanillan ice cream, oraz Lody Vanillan (plus kawa i deser z lodami vanillan) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść pojemnik z maszyny do zamrażarki dzień przed tym, jak chcesz zrobić lody. Następnego dnia wlej śmietanę i mleko do średnio ciężkiej patelni, a następnie przełóż połowę cukru. Rozetnij wanilię na całej jej długości małym ostrym nożem i zgarnij tyle maleńkich czarnych nasion, ile możesz, do mieszanki śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2
Pokrój kapsułę na trzy i wrzuć do patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Podgrzej śmietanę i mleko na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż prawie się zagotuje, zobaczysz kilka pęcherzyków na krawędzi. Zdjąć ciepło i odstawić na 30 minut, aby wanilia mogła zaparzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
4
Żółtka umieścić w misce z resztą cukru i ubijać elektrycznym ręcznym ubijaczem przez około 2 minuty, aż mieszanina zgęstnieje, jest jaśniejszy kolor i spada grubymi wstążkami po podniesieniu ubijaczy. Używając miarki, wyjmij około 125 ml mieszanki śmietany i ubijaj żółtka, aby je rozluźnić. Podgrzej śmietanę, aż dojdzie do wrzenia, zdejmij ogień i wymieszaj mieszaninę żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Odstawić patelnię na mały ogień i gotować, cały czas mieszając drewnianą łyżką, przez 8-10 minut, aż krem będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki. Uważaj, że nie gotuje się, gdy tylko zobaczysz pęcherzyki o pęknięciu na powierzchnię, powinna być wystarczająco gruba, więc zdejmij patelnię z ognia, aby mieszanina nie skrzepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
Wlać krem do żaroodpornej miski, a następnie umieścić go w większej misce o jednej trzeciej pełnej mrożonej wody do ostygnięcia (trwa to około 20 minut). Mieszaj od czasu do czasu, aby zatrzymać tworzenie się skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Miskę kremu włóż do lodówki na 3-4 godziny, najlepiej na noc, żeby było naprawdę zimno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Uruchom maszynę do lodów, wyjmij kawałki wanilii, a następnie powoli wlej zimny krem. Pozostawić do ubijania na 10-30 minut (w zależności od maszyny). Kiedy się zatrzyma, prawdopodobnie jest zbyt miękki do jedzenia, więc włóż łyżkę do plastikowego pojemnika, przykryj folią spożywczą, następnie pokrywką i zamrozić na minimum 3 godziny. (Będzie przechowywać w zamrażarce przez 3 miesiące, ale nie wyjmuj go, a następnie ponownie zamrażaj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
9
Wyjąć z zamrażarki 15 minut przed podaniem.
10
Aby zrobić to ręcznie: w kroku 1 podgrzej mleko, wanilię i połowę cukru bez śmietany (krem będzie nieco grubszy). Na początku kroku 6 ubij śmietanę tak, aby była lekka i miękka, nie za sztywna, i złóż ją do zimnego kremu. Zamrażać przez 3-4 godziny, mieszając raz na godzinę, aż do prawie zamrożenia, a następnie zamrozić jak wyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody Vanillan. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn