Lody waniliowe Ultimate

Lody waniliowe Ultimate
Jeśli masz w pobliżu 2 godziny aby spędzić w kuchni, Ultimate vanillan ice cream może być niesamowite bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 3G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.01 za porcję. Jest idealny do Lato. 228 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kartonu podwójnej śmietany, żółtek jaj, złotego cukru i wanilii. Sprawdza się jako niedrogi deser. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak spektakularne. Ultimate vanillan ice cream, The ultimate makeover: vanillan ice cream, oraz Lody Vanillan (plus kawa i deser z lodami vanillan) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść pojemnik z maszyny do zamrażarki dzień przed tym, jak chcesz zrobić lody. Następnego dnia wlej śmietanę i mleko do średnio ciężkiej patelni, a następnie przełóż połowę cukru. Rozetnij wanilię na całej jej długości małym ostrym nożem i zgarnij tyle maleńkich czarnych nasion, ile możesz, do mieszanki śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Pokrój kapsułę na trzy i wrzuć do patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Podgrzej śmietanę i mleko na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż prawie się zagotuje, zobaczysz kilka pęcherzyków na krawędzi. Zdjąć ciepło i odstawić na 30 minut, aby wanilia mogła zaparzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
4
Żółtka umieścić w misce z resztą cukru i ubijać elektrycznym ręcznym ubijaczem przez około 2 minuty, aż mieszanina zgęstnieje, jest jaśniejszy kolor i spada grubymi wstążkami po podniesieniu ubijaczy. Używając miarki, wyjmij około 125 ml mieszanki śmietany i ubijaj żółtka, aby je rozluźnić. Podgrzej śmietanę, aż dojdzie do wrzenia, zdejmij ogień i wymieszaj mieszaninę żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Odstawić patelnię na mały ogień i gotować, cały czas mieszając drewnianą łyżką, przez 8-10 minut, aż krem będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki. Uważaj, że nie gotuje się, gdy tylko zobaczysz pęcherzyki o pęknięciu na powierzchnię, powinna być wystarczająco gruba, więc zdejmij patelnię z ognia, aby mieszanina nie skrzepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Wlać krem do żaroodpornej miski, a następnie umieścić go w większej misce o jednej trzeciej pełnej mrożonej wody do ostygnięcia (trwa to około 20 minut). Mieszaj od czasu do czasu, aby zatrzymać tworzenie się skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
7
Miskę kremu włóż do lodówki na 3-4 godziny, najlepiej na noc, żeby było naprawdę zimno.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Uruchom maszynę do lodów, wyjmij kawałki wanilii, a następnie powoli wlej zimny krem. Pozostawić do ubijania na 10-30 minut (w zależności od maszyny). Kiedy się zatrzyma, prawdopodobnie jest zbyt miękki do jedzenia, więc włóż łyżkę do plastikowego pojemnika, przykryj folią spożywczą, następnie pokrywką i zamrozić na minimum 3 godziny. (Będzie przechowywać w zamrażarce przez 3 miesiące, ale nie wyjmuj go, a następnie ponownie zamrażaj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
9
Wyjąć z zamrażarki 15 minut przed podaniem.
10
Aby zrobić to ręcznie: w kroku 1 podgrzej mleko, wanilię i połowę cukru bez śmietany (krem będzie nieco grubszy). Na początku kroku 6 ubij śmietanę tak, aby była lekka i miękka, nie za sztywna, i złóż ją do zimnego kremu. Zamrażać przez 3-4 godziny, mieszając raz na godzinę, aż do prawie zamrożenia, a następnie zamrozić jak wyżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje ulubione lody Vanillan. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn